Advertorial

15.000 de euro pentru panouri fotovoltaice

Susținerea instalării de panouri solare pentru producerea energiei electrice este un demers clar al PSD şi înseamnã câte 15.000 euro/beneficiar.

Ponderea surselor regenerabile de energie în producția de energie electrică din UE s-a dublat, de la aproximativ 15 % la aproape 31 % in ultimii trei ani. Principalul motor al acestei situatii a fost creşterea ponderii energiei eoliene şi a energiei solare fotovoltaice.

Ȋn aceste condiţii, UE face recomandãri şi cãtre statele care pun mai puţin pariu pe folosirea energiei regenerabile, Ȋn timp ce, dupã primul val de SARSCOV2 Germania a demarat favorizarea finanţãrilor pentru producerea de energie verde, România are un aport de maxim 10 la sutã de energie verde din totalul de energie electricã. Numai cã Guvernul liberal lanseazã şi blocheazã programe de subvenţionare a achizitiilor ce produc energie verde.

Ȋn schimb, programul de guvernare al PSD conţine o prevedere solidã ce aratã cã românii vor primi granturi pentru a-şi achiziţiona sisteme fotovoltaice. Susținerea instalării de panouri solare pentru producerea energiei electrice este un demers clar al PSD şi înseamnã câte 15.000 euro/beneficiar.

Bugetul în acest caz va fi de 100 milioane de euro şi provine exclusiv din bugetul de stat.

TEXT SUSTINUT DE PSD BUZAU COD MANDATAR 11200020

Ilinca Moise

Add Comment

lasă aici un comentariu

Mai multe articole