Interviu

26 de proiecte, pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean din 28 martie

Prin dispoziția președintelui de Consiliu Județean, pe 28 martie 2024, la ora 10.00, are loc ședința ordinară a lunii martie pe a cărei ordine de zi sunt 26 de proiecte de hotărâri și patru rapoarte anuale. Așadar, consilierii județeni sunt solicitați să se întrunească joi pentru a supune votului printre altele forma actualizată a proiectului prin care se face dotarea cu microbuze școlare verzi – electrice a căror valoare estimată se ridică la 55,8 milioane de lei, dar și alocarea a 20.000 d lei pentru o nouă ediție a Taberei de Sculptură Măgura Art sau a altor 10.000 de lei pentru organizarea de către Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc a ediției 2024 a Univeristății de Vară de la Rm. Sărat.

Închisoarea Rm. Sărat

În același context al supunerii la vot a proiectelor de hotărâri de Consiliu Județean, se remarcă și decizia executivului buzoian de a aloca 320.000 de lei pentru trei proiecte ce privesc acțiuni în Republica Moldova, printre care și o importantă susținere pentru finalizarea lucrărilor de refacere și modernizare a Bibliotecii Basarabia din municipiul Soroca, lucrări începute în octombrie 2023. La jubileul de 30 de ani împliniți de către instituția de cultură moldoveană au luat parte și reprezentanți ai județului Buzău.

sursa foto moldovoa1.md

Un alt proiect vizează susținerea financiară a reparațiilor unuia dintre cele cinci pasaje subterane din Sectorul Botanica din capitala Moldovei, Chișinău.

Ulterior ședinței, aducem în atenția cititiorilor detalii oficiale ce vor fi oferite de către reprezentanții CJB despre cele mai importante proiecte cu rol socio-economic din ședința zilei de 28 martie 2024.

Ilinca Moise

Add Comment

lasă aici un comentariu

Mai multe articole