Atâția ani numără astăzi ziarul buzaulinreportaje.ro!
Detaliem cei trei ani cu peste 400 de reportaje multimedia, interviuri, argumente, mai nou și cu advertoriale! O muncă bătută bine la pas prin județul Buzău, nu doar cu ochi fini de observatori ai ritmului vieții, ci mai ales cu atenție la oameni, poveri și necazuri, bucurii și trăiri, împliniri și năzuințe. Trei ani de recorduri de tot felul din punct de vedere jurnalistic! Nu ținem noi seama încă foarte tare la recorduri, ci îi invităm pe colegii de breaslă să simtă oamenii, să-i audă și să-i vadă, să ajungă la concluzia că presă se face în teren, acolo unde sunt sursele și resursele psihice ale unui om de presă!
Pe dumneavoastră vă invităm la citit! Uneori mai mult, alteori mai puțin, însă cu încăpățânare vom rămâne fideli reportajelor de amploare care realmente ne trec printr-o gamă atât de diversă de emoții și pun alături oameni diferiți! Căci spunem despre dvs., cititorii, prindem curaj și arătăm că proveniți din 154 de state ale lumii!
Privind în urmă, primul an a fost cel al entuziasmului, al doilea al așezării, iar acum, al treilea, anul consolidării! În 2018, reportajul era privit ca o pierdere de vreme pe ideea cine citește așa ceva?. Ei bine, reportajul are câteva sute de mii de cititori care revin pentru povestea vieții vii, după cum fain ne scria un domn, cititor fidel încă de la început. Apropos de fidelitate, ea este fenomenul cel mai fain pe care îl urmărim și care bucură pana. Și când e bine și când este rău sunt oameni care spun lucrurilor pe nume! Peste toate punem munca și calitatea, corectitudinea și omenia!
Interesant este că producem modele, oferim idei jurnalistice, punem umărul la prezentarea temeinică a unor comunități și mai ales spunem despre minunatul județ Buzău care poate oricând fi gazdă aleasă pentru oaspeți din zări diferite! Turismul buzoian renaște în forme surprinzătoare, însă apreciați ceea ce îi este specific – natura sălbatică, varietatea peisajelor si mereu surprinzătoarele zone ale sale ce încep de pe culmile Siriului și merg spre culmile Bisocii, unduiesc minunat spre Mânzălești și se odihnesc pe vatra Focului Viu, acasă la el, în Lopătarii dinspre graniția Buzăului cu Vrancea.
Probabil ceea ce ne-a diferențiat încă din iunie 2018 a fost prezența sunetului în reportaje. Și unul dintre buzoienii care a adus bucurie și plăcere cititorului a fost Maria Ichim, o tânără pe care am văzut-o mulți în spectacole, dar pe care nu am ajuns să o cunoaștem. Cântecul ei la nai a bucurat în 2018 zeci de mii de oameni care au citit ziarul. Folosesc această bucată de cântec pentru a vă bucura azi și pe dvs.!
3 este simbolul triunghiului, cifra perfectă, zic chinezii savanți, însuși omul, dar și Sfânta Treime, iar Iisus a înviat trei oameni și a fost ispitit de trei ori și tot de trei ori a căzut pe Golgota în timp ce-și căra crucea! Exemplele ar fi numeroase, însă știm că al treilea an a fost anul pandemiei de COVID-19, deci anul marilor lovituri date lent vieții! Ne-am pierdut cunoscuți, dar mai ales necunoscuți! Am strâns sufletul ghem când vecinii au ajuns în spital, i-am mustrat pe prietenii care au zis că este un fleac, dar au dat de mare durere când s-au infectat și poate că nu am înțeles deplin de ce avem o linie întâi în această luptă și de ce ea este alcătuită exclusiv în oameni îmbrăcați în alb, iar suferinzii nu sunt tot acolo!? Despre pandemie ar fi de scris până la epuizare. Au scris deja alții. Noi o trăim. Libertatea are acum alte valori și ne adaptăm unei altfel de vieți.
O viață pe care am zărit-o că dă să se aprindă și în județul Buzău – teritoriu în care în mod subit cam 80 la sută dintre cupele de excavator dorm de luni bune, cuvântul proiecte este rostit doar la ureche pentru că imediat un adversar politic ar putea să arunce o vorbă unde trebuie și ar fi tăiat de la finanțare. Același județ Buzău care are mari dureri în domeniul apei potabile pentru că unirea într-o formă unică de asociere nu e pe placul diverselor culori politice – am văzut la Scorțoasa oameni care cărau apă cu bidoane imense în timp ce se certau că vecinul a luat deja prea multă apă. Pe buzoieni îi dor aprig drumurile, iluminatul public, iar gunoiul a devenit o bătaie de joc la cheremul unei sume bune de primari care se fac că reciclează. Cui vor ei! Nu e vorba mea, ci a unui ministru în scaun.
În timp ce aleșii duc lupte aprige fără sens pentru noi, truditorii, buzoienii simpli sunt din ce în ce mai săraci! În anumite zone închid ochii cât să trec și să nu văd bătrâni cu pungi cu pufuleți în mână – noua pâine a unei întregi zile. Bătăturile din câmpie nu mai miros a grâu, ci a vânt uscat.
Atât! Dacă mai scriem cad lacrimi și astăzi am zice să ne tresalte sufletul! În noaptea ce urmează aflăm vestea Învierii Domnului nostru Iisus Hristos – semn că speranța stă cuminte în cel mai ascuns colț al sufeltului și vine în ajutor doar atunci când genunchii omului dau să se încline spre pământ! Să primim Lumina și să o așezăm temeinic în gând, în munca de zi cu zi, în dragostea pe care i-o oferim aproapelui și mai ales cinstea cu care devenim OAMENI!
La mulți ani! Paște ferict!
Add Comment