Reportaj

379 – cofetăria din Buzău, care ne oferă cea mai bună înghețată naturală handmade

Indiferent câte tăvi cu mici sau șiruri cu cârnați de Pleșcoi aveți în portbagaj ori pe lista din mâna dreaptă pentru cumpărături de făcut pe traseu, luați răgaz cinci minute pentru deliciul suprem - înghețata!

Este primul weekend ce se anunță eliberator de muncă, pentru că așa marcăm noi, românii, Ziua Muncii, 1 Mai. Ne dorim să dăm frâu liber dorințelor în fața grătarului, mai ales, și talpă, cum spun călătorii, plecării de acasă către cele mai pitorești zone ale Buzăului, ideal ar fi, ori ale țării ce ne cuprinde pe fiecare în parte zi de zi.

Popasul nostru din acest weekend ce începe acum și pornește din municipiul Buzău. Stârnește bucuria libertății de 1 Mai cu o înghețată specială.

sursa foto www.mortizeis.ro

Indiferent câte tăvi cu mici sau șiruri cu cârnați de Pleșcoi aveți în portbagajul mașinii ori pe lista din mâna dreaptă pentru cumpărături de făcut pe traseu, luați răgaz cinci minute pentru deliciul suprem – înghețata!

Cap compas este Cofetăria 379 de pe strada Caraiman nr. 6 din Buzău!

Clopoțelul ne anunță intrarea în cofetărie, iar Aty Popescu, gazda noastră cu zâmbetul mereu la întâmpinare deschide povestea minunatei înghețate naturale premium handmade care a călătorit din Chile până în România.

Cofetăria 379 face parte din lista extrem de scurtă a partenerilor Moritz Eis, gelateria din București care oferă cea mai bună înghețată făcută din ingrediente naturale. Dacă ar fi să aleg una dintre arome pentru ciocolata albă, ba fistic sau lavandă aș opta, nu o cupă, nu două… Aty spune că zmeura este deja în topul vânzărilor deopotrivă cu ciocolata, dar nici alte arome nu trec drept rezervă în alegerile buzoienilor.

sursa foto www.mortzeis.ro

Știți cum se mănâncă înghețata? Dacă este în bol – cu lingurița. Dacă o servim din farfurie – cu furculița. Dacă înghețata acompaniază o prăjitură- cu lingura și furculița. Dacă este la cornet nu avem nevoie de tacâmuri, dar e bine de știut că în acest caz se mănâncă de la vârf.

sursa foto Cofetăria 379

Ziceam că sezonul estival, estival pentru turism, estival și pentru înghețată, nu?, abia se deschide acum, de 1 Mai, deci timp să trecem pe strada Caraiman, pe la Cofetăria cea mai bună din municipiul Buzău ar fi! Auzim imediat referințele oferite de Aty Popescu, owner al Cofetăriei nr. 379.

Medicii spun că este minunat pentru organism dacă avem dorința să consumăm zilnic înghețată, în perioada caldă. Cercetătorii compară consumul de înghețată preferată cu ascultarea muzicii iubite. Spre exemplu, spun aceștia, înghețata cu ciocolată, iar la Cofetăria brand a Buzăului, nr. 379 de pe Craiman nr. 6 găsiți, are rolul ei în eliberarea endorfinei, celebrul hormon al fericirii, dar și al celui al plăcerii, fenamina, excitant cerebral ce înlătură somnul și foamea! Una peste alta, esența cercetărilor străinilor arată că persoana care consumă înghețată are un tonus bun și devine mai fericită!

sursa foto www.mortizeis.ro

Normal!

… oare cum apar ochii unui copil în fața atâtor varietăți de înghețată? Spune cupoftă, desigur Aty Popescu, iar noi înghițim în sec până la prima ieșire în oraș, spre strada Caraiman!

Țin în dreapta înghețata Moritz Eis de azi, cumpărată de la 379, v-am spus mai spus, știu!, în minte am aroma de data viitoare și ochii îi fixez spre drumul care ne duce oriunde vrem fiecare dintre noi! Până în iulie, munte să fie! Și în județul Buzău! Ținutul Sării de la Mânzălești pentru că s-ar putea asorta cumva cu înghețata Moritz de la Cofetăria 379. Cu caramel sărat?

Ziceți voi în comentarii!

Ilinca Moise

Add Comment

lasă aici un comentariu

Mai multe articole