Ea este din Teleorman – leagănul celor mai aprinse sârbe românești, a țesturilor de pâine, dar și al călușarilor tradiționali. El este din Suceava – patrie a Bucovinei cea atât de variată turistic, gastronomic și ca obiceiuri populare. Amândoi au venit, însă să se cunune la Cascada Cașoca, comuna Siriu, județul Buzău. Nu vor locui aici, ci au venit doar să spună DA în locul care i-a fermecat … pe net. Mireasa nu a călcat până azi, 6 octombrie 2024, prin zona celebră pentru legende cu haiduci, ape repezi și poteci ce nu se termină decât pe vârf de Siriu, Bonț, Podu Calului sau Harțagu. După pasul existențial realizat astăzi, tinerii vor merge către București, oraș în care mireasa este studentă, iar mirele are locul de muncă. Sunt mirii primei căsătorii oficiată de către primarul Dragoș Voicu chiar pe marginea Cascadei Cașoca.
Cascada Cașoca face parte din stațiunea turistică Gura Siriului, iar de o perioadă bună de timp se bate pentru primul loc la nivel județean cu Rezervația Vulcanii Noroioși Mari și Mici când vine vorba despre numărul de turiști care au vizitat aceste locuri speciale ale județului Buzău.
Iată, însă că, dacă odinioară miri și nuntași cu mașini de epocă sau chiar cu cai impresionanți poposeau pentru cel mai important eveniment din viața lor pe conurile Vulcanilor Noroioși, azi, vedeta oficierilor inedite devine cascada în apa căreia se spune că uneori se arată chipul unui înger ce vegehază de acolo viața locuitorilor dinspre Siriu. Cuprinși de poveste sau poate încântați de frumusețea naturală a acestui loc, mirii din două zone diferite ale României pornesc un trend!

Potrivit primarului Dragoș Voicu, evenimentul reliefează valoarea acestui obiectiv turistic al comunei Siriu, dar și interesul în creștere față de zona montană din Cheile Buzăului a unei game variate de turiști care caută și frumusețea naturală, dar și partea gastronomică a Siriului, plus perioade de însoțire speciale cu prietenii sau familia. Mai mult, subliniază edilul din zona premium a turismului buzoian, este clar că turismul poate fi potențat în variate feluri, cel mai mult contează ca noi, cei din administrația publică locală, să fim deschiși și să ne alăturăm diverselor evenimente publice sau private ce pot duce la creșterea notorietății comunei noastre.

Interesant este că, în planurile autorităților naționale din turism, redarea în circuit turistic a Cetății Țărănești de la Saschiz, reactivarea Băilor Siriu și amenajarea peșterii de la Drăgești, Bihor sunt priorități ale prezentului. Este cunoscut faptul că primăria Siriu, prin primarul Dragoș Voicu poartă dialog permanent cu oficialii Agenția Națională pentru Resurse Minerale, ANRM pentru reușita demersului de avizare a reactivării Băilor Siriu, singura stațiune turistică românească, de dinainte de 1989, care avea un traseu direct București-Siriu pentru mijloacele de transport în comuna.

Add Comment