Advertorial

A început Toamna buzoiană!

Probabil cea mai importantă oprire aministrului Daea a fost la standul-oglindă al Toamnei buzoiene, standul pe care au așezat cu grijă soiuri noi și soiuri consacrate tehnicienii și cercetătorii Stațiunii de Cercetare Dezvoltare Legumicolă din Buzău, bătrâna doamnă a legumiculturii românești, spunem așa pentru că a fost prima înființată în România care de câțiva ani efectiv a înflorit.

Și a început cu doi miniștri care au răspuns prezent la invitația organizatorului principal, Primăria Municipiului Buzău. Lucian Romașcanu, ministru al Culturii și Petre Daea, ministru al Agriculturii. Ei au deschis astăzi ediția cu numărul XVI alături de primarul muncipiului Buzău, Constantin Toma. Semnalul către agricultorii care au adus în spațiul de la Drăgaică absolut cele mai frumoase produse din grădina mare sau mai mică a fost unul de respect. Primarul Buzăului despre scopul organizării târgului.

În același context, ministrul Daea spune că la fiecare astfel de eveniment își va păstra obiceiul de a cinsti munca oamenilor care trudesc pământul cumpărând de la fiecare în parte.

Probabil cea mai importantă oprire aministrului Daea a fost la standul-oglindă al Toamnei buzoiene, standul pe care au așezat cu grijă soiuri noi și soiuri consacrate tehnicienii și cercetătorii Stațiunii de Cercetare Dezvoltare Legumicolă din Buzău, bătrâna doamnă a legumiculturii românești, spunem așa pentru că a fost prima înființată în România care de câțiva ani efectiv a înflorit. Secretarul științific, Floarea Burnichi în dialog cu ministrul Daea, cumva un fel de profesor care a dat extemporal astăzi, argumentul fiind chiar numărul mare de întrebări adresat excelentului specialist al SCDL și colegilor acestuia.

Mai jos, atașăm o galerie foto de la deschiderea Toamnei buzoiene, dar și programul zilelor de eveniment, deoarece târgul de la Buzău se încheie pe 25 septembrie.

Ilinca Moise

Add Comment

lasă aici un comentariu

Mai multe articole