Interviu

“A venit momentul să valorificăm ultima șansă”

... trebuie privită ca pe o ultimă șansă pe care primarii din aceste teritorii ar trebui să o valorifice pentru a ridica patrimoniul absolut mirific al fiecăreia în parte în industria națională și internațională de profil. Aceasta este declarația.

Tineri specialiști din domeniul digitalizării turismului românesc, dar și cei care realizează statisticile privitoare la gazde, locuri de poveste și mai ales ritmul în care se dezvoltă în industria ospitalității județele țării arată că Buzăul este cel mai activ teritoriu românesc în 2020-2021.

Cu alte cuvinte, pe de o parte, recunoaște președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, includerea Geoparcului Ținutul Buzăului în lista de evaluare UNESCO pentru certificarea în patrimoniul mondial, pe de altă parte acțiuni precum asocierea Plaiul Bâscilor născută pe 27 august 2021 la Chiojdu sunt reale argumente pentru această poziționare.

Iată declarația președintelui Neagu făcută pentru buzaulinreportaje.ro la evenimentul de la Chiojdu, dedicat noii referințe din turismul buzoian.

Pe de altă parte, ce înseamnă Plaiul Bâscilor – asocierea a șapte comune și cele două orașe din nordul județului Buzău, Nehoiu și Pătârlagele? Președintele CJ Buzău spune că trebuie privită ca pe o ultimă șansă pe care primarii din aceste teritorii ar trebui să o valorifice pentru a ridica patrimoniul absolut mirific al fiecăreia în parte în industria națională și internațională de profil. Aceasta este declarația.
Să ne dăm cu toții mâna, a conturat clar Petre Emanoil Neagu mesajul său către cei nouă primari aduși la aceeași masă de arhitectul Florin Enache de la Asociația #better și care a gândit Plaiul Bâscilor. Ca atare, colaborare între autorități publice și private, dar și trăirea a ceea ce avem atât de frumos, natural și unic la noi, în județul Buzău!
Petre Emanoil Neagu marșează și pe digitalizarea turismului buzoian ca fiind o necesitate a prezentului, însă îndeamnă la a lua la pas județul Buzău pentr a-i cunoaște frumusețile! Reamintim că pe 15 septembrie delegația UNESCO va fi prezentă la Buzău pentru a evalua Geoparcul Ținutul Buzăului.

Ilinca Moise

Add Comment

lasă aici un comentariu

Mai multe articole