Reportaj

A venit prima factură pentru gaze, la Mărăcineni!

Prima factura de gaze la Maracineni
Prima factura de gaze la Maracineni
Prima factură pentru gazele naturale consumate, nu la nivel de gospodărie, în comuna Mărăcineni, ci în Stația de Reglare-Măsurare

26 de lei.

Aceasta este prima factură pentru gazele naturale consumate, nu la nivel de gospodărie, în comuna Mărăcineni, ci în Stația de Reglare-Măsurare din satul Potoceni, instalație inteligentă ce dovedește că este gata cea mai importantă parte a megaproiectului de alimentare a comunității situată la trei kilometri distanță față de municipiul reședință de județ.

Constantin Dumitru, primarul celei mai dezvoltate așezări rurale a teritoriului buzoian arăta în intro-ul acestui material că deja s-a împlinit un vis ce trenează ca speranță de peste 30 de ani.

Senatorul este așteptat la … un ou ochi prăjit

Așadar, sistemul de alimentare cu gaze naturale de la Mărăcineni este încărcat și bun de furnizat populației atât de așteptatul element ce ridică nivelul de trai oriunde în lume.

octombrie 2023, Căminul Cultural Potoceni

Iată, însă, și ce figură politică era așteptată să vadă prima flacără din SRM-ul de la Potoceni, cumva ca o provocare lansată de politician însuși în luna octombrie 2023 autorităților din Mărăcineni, dar care, spune primarul Constantin s-a întâmplat să nu poată reveni deocamdată în comună.

Ascultăm împreună!

În mod evident, senatorul social-democrat Lucian Romașcanu va ajunge să vadă prima rețea de alimentare cu gaze naturale începută, dar și terminată în perioada modernă nu doar în județul Buzău, ci în tot arealul Carpaților de Curbură.

Între timp însă, locuitorii comunei așteaptă următoarea etapă, una practică și directă cu ei – semnarea contractele de branșare individuală cu firma care a concesionat rețeaua intracomunală, compania Antoprest Activ SRL din București. Totuși, atenție la precizările primarului Constantin Dumitru.

Concesionarul, precizează primarul comunei Mărăcineni, va acorda locuitorilor posibilitatea plății în două, maxim trei rate a costurilor de branșare.

Cine a realizat pe cont propriu branșarea la gaze, a greșit!

aprilie 2022, subtraversarea conductei de gaze a râului Buzău

Situația există în acest moment în comuna cu peste 15.500 de locuitori. Gospodari din fire, sunt oameni din comună care au identificat calea scurtă și poate mai ieftină de realizare a branșării dintre gospodăria proprie și rețeaua stradală. Numai că nu este corect, spune primarul Constantin Dumitru care adaugă următoarele informații!

Așadar?

Acestea sunt efecte ce se clarifică din 15 februarie 2024 direct la poarta locuitorilor comunei Mărăcineni, o dată ce acolo ajung și reprezentanții primăriei acestei comune, dar și cei ai concesionarului, firma Antoprest Activ SRL, iar menționarea exactă a acestei companii se face tocmai pentru a fi reținută de către cei ce citiți, astfel încât să evitați eventuale probleme cu un pas înainte de marea bucurie – gaze la Mărăcineni, în gospodăria dumneavoastră!

Ilinca Moise

Add Comment

lasă aici un comentariu

Mai multe articole