Infomația arată că la nivelul Comisiei Europene a fost aprobată pentru județul Buzău cea mai mare investiție din perioada existenței fondurilor europene pentru dezvoltarea obiectivelor din statele membre ale UE.

În articolul AMPLOAREA POIM descriem detaliat ce înseamnă finanțarea derulată prin Compania de Apă Buzău în 23 de localități care au nevoie fie de foraje noi de apă, fie de rețele noi ori de înlocuirea rapidă a celor care asigură alimentul de bază al omului, apa, numeroase dintre aceste localități având severe probleme legate de resursele de apă potabilă. Interesant este să reținem că din această perioadă, cana cu apă a județului Buzău primește aport extraordinar de finanțare inclusiv pentru orașul Buzău, urbe în care s-a făcut de urgență la finalul lui 2021 prima extragere de magistrală de apă la mai bine de 50 de ani de la înființarea acesteia în zona Micro 14. Am făcut această referire pentru ca noi, consumatorii de apă potabilă din județul Buzău să înțelegem necesitatea acestei finanțări, dar și importanța aprobării de către CE a acestui POIM.

Detalii despre acest megaproiect finanțat prin POIM citiți aici http://www.cabuzau.ro/dezvoltare-investitii/poim-2014-2020/.

Un singur aspect mai trebuie adăugat, deja există un contract semnat și intrat în execuție din 18 martie 2022 timp de 870 de zile pe zonele Calvini, Cislău, Mânzălești, Chiojdu, Măgura, Merei, Pătârlagele, Viperești și Nehoiu.

Articolul precedentVine Diana Bișinicu, deci e seară etnică pe 14 iunie, în Drăgaică!
Articolul următorAgnello cacio e uova – astăzi mâncăm la Antica Roma!