România coboarã rapid din orice situaţie statisticã pozitivã privind demografia. Lipsa de control a efectelor nedorite ale pandemiei, dar mai ales dezinteresul guvernanţilor faţã de impulsionarea natalitãţii prin pârghii economice aratã cã pânã în 2060 populaţia de vârstã preşcolarã va scãdea cu pânã la 50 la sutã.

La început de an 2020, în casele romanilor erau aproximativ 4 milioane de copii. Numai cã, anul cu scãderea cea mai drasticã din 1966 şi pânã în prezent, potrivit datelor publice ale INS, este 2019. Asadar, de comparat sunt lunile aprilie din 2019 şi aprilie din anul în curs. Flagrant este cã în aprilie 2020 sporul natural a fost negativ: s-au nãscut 12.000 de copii, dar au murit 21.800 de persoane. Cu 3.490 de copii s-au nãscut mai puţin în aprilie 2020 faţã de aceeaşi lunã de referinţã din anul precedent şi au murit cu 474 mai mulţi români.

Ȋn tot acest context naţional, cel mai mare partid românesc are în planul de guvernare o referinţã clarã privind redefinirea demnitãţii muncii şi sãnãtãţii în România.

PSD va sustine familiile cu copii şi are pregãtit un program de stimulare a natalitãţii. Fiecare familie în care se va naşte un copil va primi 400 de euro pentru sporirea natalitãţii. Ȋn acelaşi timp, pentru acelaşi copil statul va aloca vouchere pentru creşã panã la intrarea acestuia în grupa micã, la grãdiniţã, adicã pânã la vârsta de trei ani!

TEXT ASUMAT DE PSD BUZAU COD MANDATAR 11200020

Articolul precedentAvrămescu, PNL: Tinerii buzoieni vor începe facultatea la Buzău!
Articolul următorUn nou concept – sănătate publică comunitară