Informația vine pe filiera unei comisii complexe care astăzi a analizat situația pe DN 10 Buzău-Brașov la kilometrul 79+980, adică în zona barajului Siriu, zona cea mai frecventată de către turiști și în care aceștia se opresc pentru a face un selfie sau pentru a surprinde panorama lacului de smarald din Munții Buzăului.

Potrivit informațiilor postate pe pagina de socializare a Direcției de Drumuri și Poduri Buzău, din comisie au făcut parte reprezentanții DRDP, ai Prefecturii Buzău, ISU Buzău, IPJ Buzău și ai Primăriei Siriu.

Motivul deplasării și implicit al analizei lafața locului este pentru a verifica o sesizare venită din partea reprezentanților Districtului Siriu.

Concret, se arată în comunicarea online a DRDP, este vorba despre riscul ca mai multe blocuri de piatră, de mari dimensiuni, să se desprindă de pe versant și să pună în pericol circulația rutieră în zonă. În urma analizării situației împreună cu directorul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Buzău, Sorin Robu, și cu ceilalți membrii ai comisiei, prefectul județului Buzău, Daniel Țiclea, a decis ca acest subiect să fie introdus pe ordinea de zi a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, urmând ca ulterior, să fie făcută o adresă către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere prin care să fie solicitată intervenția imediată pentru înlăturarea pericolului.

Articolul precedentWRS, de la finala Eurovision, azi în Drăgaică
Articolul următorCaliu, românul internațional care cântă să se convingă că e inegalabil, vine azi în Drăgaică