Starea de fapt aratã cã romanii trãiesc cu  frica de boalã şi teama insecuritãţii locului de muncã. Ȋn acest context, cultura din Romania nu are un fond de urgenţã alocat pentru sustinerea artiştilor care trec prin vulnerabilitate financiarã şi care nu au nici un sistem de asigurare şi protecţie socialã.

Ȋn timp ce guvernul PNL condus de Ludovic Orban trimite în agonie întreaga culturã, social-democraţii au deja fixate mãsuri pe termen scurt, mediu şi lung pentru redresarea culturii. Spre exemplu, PSD propune prelungirea cu 6 luni a sprijinului acordat operatorilor culturali pentru compensarea pierderilor de venituri. De asemenea, în programul de guvernare PSD aratã cã întrega culturã va primi sprijin administrativ pentru susţinerea costurilor de întreţinere a spaţiilor culturale şi vor fi scutiţi temporar de plata TVA-ului operatorii culturali.

Exemplul din oraşul Buzãu, municipiu reşedinţã de judeţ, aratã cã in ultimii patru ani cultura a fost exponenta localã care a pus pe harta naţionalã aceastã urbe prin renaşterea iarmarocului Drãgaica – targ care a s-a ridicat de la 30.000 de vizitatori la aproape 400.000 de romani ce l-au vizitat in ultima ediţie organizatã in 2019. De asemenea, la Buzãu a fost şi finala nationalã a Eurovision in martie 2020 şi a fost relansat evenimentul “Toamna buzoianã”, dar au fost şi tipãrite nu mai putin de 40 de titluri de carte despre istoria Buzãului şi, in premierã pentru perioada modernã, orasul are un brand – “ Buzãul – oraş deshis”. Toate aceste actiuni culturale de anvergurã plus altele cateva zeci i-au adus primarului Constantin Toma 78,06 la sutã din sufragiile electoratului pe 27 septembrie 2020 acordandu-i in acest fel un nou mandat de conducere a urbei.

Primarul Constantin Toma face acum apel la buzoienii care pariazã in ton cu el pe dezvoltarea orasului ca pe 6 decembrie 2020 sã iasã la vot şi sã aleagã echipa condusã de deputatul Marcel Ciolacu, preşedinte al PSD.

Text asumat de PSD Buzau Cod mandatar 11200020

Articolul precedentOrasul cu doua centenare
Articolul următorJudetul Buzau are inca o statiune de cercetare