Pe 14 octombrie 2022, în Sala Mare a Consiliului Județean Buzău, peste 200 de de femei social-democrate, membre ale filialelor locale din județ și-au ales conducerea la nivel județean.

Respectând rigorile unui astfel de eveniment, cu zece minute înainte de începerea conferinței județene, membrele PSD se aflau deja în sală, condiție sufcientă ca invitații să intre pe scenă și să înceapă efectiv acțiunea electivă. Start discuțiilor a dat însuși subprefectul Gabriel Ilie care le-a cerut doamnelor să intoneze alături de el prima strofă a imnului destat, totul pe fondul unei probleme tehnice. Așadar, un imn în la major  a cerut Gariel Ilie.

Specialiștii spun că de dorit este ca interpretarea imnului de stat să se producă în mi minor, nouă ne lipsesc studiile muzicale, așa că revenim în sala în care invitată să conducă conferința județeanăa OFSD este senatorul Liliana Sbîrnea, deocamdată președinte intermar.

Invitați la eveniment președintele interimar al PSD Buzău, senatorul Lucian Romașcanu, senatoriii și deputații partidului din județul Buzău, primarii celor două municipii, dar și Simona Bucura Oprescu, vicepreședintele OFSD și deputat de Argeș, senatorul de Prahova Laura Moagher și secretarul general al OFSD Maria Lazăr, decană de vârstă a femeilor social democrate care le-a îndemnat pe doamnele din acest partid ca rațiunea cu care să acționeze mai departe să țină de iubire și înțelegere.

Cam în același tn a fost și mesajul senatorului Romașcanu către doamnele scialdemocrate venite din tt județul Buzău.

Un partid nu este un club!

Mesajul vine de la liderul municipiului Buzău la nivel de PSD și primar al orașului, Constantin Toma, unul dintre primii invitați să le vorbească doamnelor care și-au ales 29 de reprezentante să conducă filiala de femei a PSD Buzău. Iată mesajul liderului din Piața Dacia nr. 1 cu această ocazie.

Modernizare

De reținut este că OFSD Buzău este condus de vineri, 14 ctombrie desenatorul râmnicean Liliana Sbîrneaa care am observat ușurințaîn exprimare și nicidecum emoția momentului pecare a numito de la start și până după validarea sa în funcția de președinte. Așadar, ascultăm intenția președintei OFSD Buzău la început de mandat.

Mai departe redăm ca atare programul de acțiuni propus de președintele OFSD Buzău, senatorul Liliana Sbîrnea.

  1. Creșterea gradului de vizibilitate și promovare a OFSD Buzău în mediul public și mass-media prin:

– crearea și implementarea Strategiei de comunicare publică a organizației

– intensificarea prezenței în mediul online prin gestionarea și îmbogățirea canalelor proprii din social media.

  • Creșterea numărului de membre ale OFSD Buzău cu reprezentativitate cât mai largă în toate categoriile de vârstă, socio-economice și profesionale și implementarea calendarului de programe politice ale OFSD destinate mediului public cu scopul promovării identității și obiectivelor OSFD Buzău:

– Programul de suport pentru elevii și tinerii din județul Buzău: Educație și grija fac ca visele de azi să devină viața împlinită de mâine!

– Programul de suport, orientare profesională și dezvoltare personală pentru femeile din județul Buzău: O șansă binemeritată pentru mamele și fiicele noastre!

– Programul de suport pentru vârstnicii din județul Buzău: Îngeri pentru Îngeri!

– Programul de suport pentru persoanele cu dizabilități din județul Buzău: Cu respect și iubire, din respect și iubire!

– Programul de dezvoltare consultativă și dialog comunitar: Comunitatea, sufletul României de ieri, de azi și de mâine!

  • Optimizarea nivelului de organizare internă a OFSD Buzău la nivel de management și la nivel de comunicare prin:

– reorganizarea modalităților și canalelor de comunicare și informare internă ale organizației

– crearea și implementarea Planului de comunicare internă OFSD Buzău

– crearea și implementarea Planului de management politic intern OFSD Buzău

  • Crearea și implementarea calendarului de workshop-uri de pregătire politică a membrelor OFSD Buzău cu următoarele teme:

– Comunicare și marketing politice în mediul offline și online

– Comunicare publică și politică în social media

– Bazele comunicării instituționale și interinstituționale

– Management instituțional la nivel local și național

– Politici publice

– Strategie politică

– Management și leadership politic

– Managementul campaniei politice

  • Crearea de parteneriate cu entități reprezentante ale mediului social, educațional, medical, antreprenorial.

Crearea și implementarea programului de identificare și pregătire ale membrelor OFSD Buzău, cu potențial de candidatură la alegerile locale și naționale din 2024.

Articolul precedent(P) Viitorul digital se construiește din clasa pregătitoare
Articolul următor(P) Conducerea celei mai dezvoltate comune buzoiene se sfătuiește cu cetățenii săi