Ȋn al doilea trimestru din 2020 evidentă, potrivit INS este creşterea numãrului persoanelor ocupate, dar absente de la locul de muncã. Adicã 9,9 la sutã din populaţia ocupatã a României – un total de 841.000 de români – nu au lucrat nici măcar o oră la locul de muncă. Motivul principal a fost lipsa materiei prime la angajator, dar şi concediul de odihnă pe care şi l-a luat angajatul, iar 0,4 la sută au fost bolnavi. Pandemia de COVID-19 are nenumărate efecte negative pe care guvernul liberal trebuie să le combată detaliat, însă specialiştii în ocuparea forţei de muncă ratează ocazia de a veni în sprijinul românilor în mod concret.

PSD are în programul său de guvernare 10 programe mari cu finanţare europeană destinate educaţiei, investiţiilor, muncii, dar şi culturii.

Un program se adresează reconversiei profesionale – metodă clară de combatere a acestor efecte ale pandemiei de COVID-19. Ca atare, fiecare companie va primi câte 100.000 de euro dacă va face reconversie profesională a angajaţilor.

Sprijiniţi vor fi şi românii în mod individual, adică angajaţilor cu cel puţin o calificare obţinută prin reconversie li se va deconta suma necesară acestui proces, iar cei fără calificare vor primi suma sub formă forfetară de vouchere.3.000 de lei brut.

TEXT ASUMAT DE PSD BUZAU COD MANDATAR 11200020

Articolul precedentBuzoianca Benchescu, subsecretar de stat in Ministerul de Interne
Articolul următorRomânia poate sã irige 3,3, milioane de hectare