Buzăul iese în lumea mare și bună de pe continent. După vizita a 25 de reprezentați din situri și geoparcuri UNESCO din 17 țări, Buzăul și-a trimis oficiali de seamă la Out of Chaos, o expoziție susținută chiar de către regina Margrethe a II-a a Danemarcei. Așadar, președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu și Daniel Costache, directorul Muzeului Județean Buzău au fost prezenți în al doilea weekend din noiembrie la Moesgaard Museum. Iată ce scrie președintele CJ despre această promovare europeană:

O onoare să particip ieri la recepția oferită de MS Margrethe II a Danemarcei, cu ocazia deschiderii expoziției „Out of Chaos”, la Aarhus, la Moesgaard Museum, Danemarca.

♦️ Expoziția, la care participă muzee din Danemarca, Suedia, Ungaria, Spania, Germania și trei muzee din România, este una dintre cele mai interesante și mai cuprinzătoare puneri în scenă a perioadei istorice cuprinsă între „Vulturul Roman și corbul lui Odin”!

♦️ Deschisă astăzi pentru public, este o expozitie la care Muzeul Județean Buzău a participat cu 10 piese din „Cloșca cu puii de aur” și doi piaptani de os. Expozitia a avut un buget de 1 mil de euro și a fost susținută și valorificată cu sprijinul Reginei si Casei Regale.

👏 Îl felicit pe domnul Daniel Costache, director al Muzeului Județean Buzău, dar și întregul colectiv pentru participarea în cadrul acestui proiect internațional și nu numai!

Articolul precedent(P) Salubrizarea, prioritate municipală în Buzău
Articolul următor(P)Cornelia și Lupu Rednic vor cânta în cel mai nou centru muzeal din orașul Buzău

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here