Demisia teatrală a lui Marcel Ciolacu nu duce la eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor.

Singura soluție este abrogarea!

În loc să apeleze la artificii ale imposturii în campania electorală, Marcel Ciolacu ar putea elimina acest tip de beneficii imorale printr-o simplă decizie, supunând la vot modificarea legislativă necesară, care este susținută de PNL și se află blocată în Parlament, respectiv abrogarea articolului 49 din Statutul senatorilor și deputaților.

În caz contrar, anunțul demisiei sale în ultima zi de mandat este o simplă butaforie politicianistă. Marcel Ciolacu va fi în continuare beneficiar al pensiei speciale de parlamentar, iar în cel mai fericit caz îi sunt reduse doar câteva zile din calculul acestei pensii speciale.

Minciuna lui Ciolacu, referitoare la presupusul mandat incomplet, se bazează pe omiterea faptului că mecanismul legal stabilește un calcul proporțional pe luni de zile în care parlamentarul și-a exercitat mandatul. Or, reglementarea referitoare la calcularea indemnizației pentru limită de vârstă se referă la împlinirea numărului minim de luni aferente unui mandat, care pot fi îndeplinite și prin cumularea a două mandate incomplete.

Problema pensiilor speciale pentru parlamentari se rezolvă prin eliminarea prevederilor legale care permit astfel de privilegii.

Acest lucru stă în puterea actualului Parlament, dominat de PSD, dar va deveni realitate după învestirea viitorului Legislativ odată cu întrunirea unei majorități parlamentare solide.

Condamnarea penală este singurul mecanism legal, prevăzut în Legea privind Statutul senatorilor și deputaților, care se referă la decăderea din acest drept și se regăsește la articolul 50.

Alt moment pentru renunțarea la pensia specială în cazul parlamentarilor este acela în care în mod             efectiv întrunesc vârsta și condițiile de pensionare.

Mai mult, presupusa demisie pe care și-ar fi dat-o Marcel Ciolacu în 2016, în ultima zi de mandat, este o minciună ordinară! În realitate, actualul președinte al Camerei Deputaților și- a măsluit pagina de internet care i-a fost alocată ca deputat, susținând că i-ar fi încetat mandatul în 19 decembrie. Acest lucru este un fals, întrucât plenul Camerei Deputaților nu a mai luat act de demisia sa și nu a mai adoptat o hotărâre de încetare a mandatului, așa cum prevede Regulamentul Camerei Deputaților.

Acel mandat a fost încheiat prin întrunirea noului Parlament și depunerea jurământului de către parlamentarii nou aleși. Deci, Marcel Ciolacu beneficiază de un mandat complet de parlamentar, contrar declarațiilor publice pe care le face.

PSD minte și îi manipulează pe cetățeni și o va face în continuare pentru că acesta este modul acestui partid de a face politică, iar această atitudine nu mai trebuie acceptată.

TEXT ASUMAT DE PNL BUZAU COD MANDATAR 11200025

Articolul precedentMinistrul liberal al Agriculturii, Nechita – Adrian Oros, împiedică funcționarea Băncii de Resurse Genetice Vegetale pentru Legumicultură, Floricultură, Plante Aromatice și Medicinale Buzău, blocând dezvoltarea României prin propriile forțe!
Articolul următorPropunere PSD: Iarna demografica a Romaniei, combatuta cu vouchere de 400 de euro la nasterea unui copil