Pe 1 iunie s-a deschis cel mai mare salon românesc de carte devenit de ani buni de nivel internațional. Bookfest a fost deschis în prezența ministrului Culturii Lucian Romașcanu care arată pe pagina sa de socializare că pe 01.06.2022, am avut onoarea participării la deschiderea oficială a celei de a XV-a ediții a Salonului Internațional de Carte BOOKFEST.

Am fost alături de ES Dl. Hiroshi Ueda, ambasadorul Japoniei, la inaugurarea standului Japoniei, țară invitată de onoare, am vizitat, în prezența ambasadorilor, standul dedicat lumii arabe, am trecut pe la standul Franței dar și pe la standurile unor edituri românești.

La standul lumii arabe am pus o tușă de culoare pe o pictură dedicată victimelor teribilelor explozii din Beirut. 🙏Ministerul Culturii a susținut și în acest an BOOKFEST cum susține toate manifestările culturale de elită și nu numai.

Anul acesta sper să reluăm finanțarea revistelor culturale independente și să derulăm un proiect de achiziție de carte pentru biblioteci în valoare de 1 milion de lei. Felicitări organizatorilor!

🇷🇴Și La Mulți Ani copiilor de toate vârstele! I-am văzut, cu bucurie, în număr mare azi la Bookfest. 🎉

Ministrul Romaşcanu a declarat în cadrul evenimentului că susţine tot ceea ce ţine de cultura scrisă: „Tot ce înseamnă acest fenomen trebuie crescut, susţinut, pentru că nimic nu înlocuieşte bucuria cititului unei pagini scrise”. Adresându-se copiilor, de ziua lor, ministrul a îndemnat: „Fiecare carte pe care o vedeţi este menită să aducă lumină în sufletele şi minţile voastre, dragi copii, şi e bine ca din când în când să lăsaţi ecranele şi să deschideţi o carte!”


Ulterior, ministrul Romașcanu a scris pe pagina sa de Facebook că își dorește ca, prin intermediul ministerului, să fie reluată finanțarea revistelor culturale independente.  
https://www.facebook.com/romascanu2016/posts/428913652383559 
Peste 200 de expozanţi din întreaga ţară şi din Republica Moldova, sunt prezenţi până duminică, 5 iunie, în Pavilionul B2 al Romexpo, unde sunt programate peste 500 de evenimente.

Articolul precedentSe circulă pe un nou pod din județul Buzău
Articolul următorZdob și Zdub, sâmbătă, la BuzăuFest, în Monteoru