Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu a luat parte la Bruxelles la Consiliul de Miniștri ai Culturii. În actualul context sanitar la nivel mondial, prioritate în discuții a avut-o subiectul rezistenței culturii în pandemia de COVID-19.

Iată opinia oficialului român vizavi de întâlnirea continentală ce stabilește noile repere culturale eruopene:” Am participat la Consiliul de Miniștri ai Culturii la Bruxelles, prilej de promovare a ideii părții române de instituire, în 2023, a Anului European al Rezilienței prin Cultură.

Ar fi o bună ocazie de recunoaștere a efectelor negative majore generate de pandemie sectorului cultural dar și de încurajare a deschiderii tuturor formelor de expresie culturală către public, văduvit și el în această perioadă grea. A fost și o ocazie de cunoaștere a omologilor din celelalte țări și de schimburi amicale de păreri privind cultura în țările noastre. Am avut întâlniri plăcute cu Comisarul European pe cultură, Dna. Mariya Gabriel, cu miniștrii Germaniei, Franței, Greciei, Ciprului, Olandei, Croatiei, Portugaliei. Mulțumiri speciale Dnei Ambasador Clara Staicu și Dnei Consilier Corina Panaitopol de la Reprezentanța Permanentă a Romaniei la UE!”, a precizat ministrul Romașcanu.

Articolul precedentMesajul primarului Toma pentru 1 Decembrie – buzoianul Alexandru Marghiloman, artizan al Unirii
Articolul următorTezaurul de la Pietroasele văzut azi, la Madrid, de 28.000 de vizitatori