Gabriel Avrămescu își consolidează începând de astăzi poziția politică la nivel județean, cel puțin, și devine lider incontestabil al liberalilor buzoieni. O partre a lor, aripa papion, cum își spun cu drag făcând referire la perioada deplină a PNL, realmente așteaptă o schimbare în mediul politic buzoian. Cu alte cuvinte, liberalii chiar vor să strângă rândurile în jurul unui lider care să nu trădeze ideologia propriului partid și care să fie prietenul păcii, nu al conflictelor fără sfârșit pornite din interior. Au pariat așadar astăzi pe tinerețe și i-au dat credit să conducă filiala PNL Buzău fostului prefect de Galați, Gabriel Avrămescu.

PNL Buzău și-a ales liderul! Gabriel Avrămescu este președintele filialei județene.

Astăzi, la Buzău, la nivelul filialei județene PNL Buzău au fost organizate alegeri interne.

Aproape 400 de delegați și-au exprimat votul pentru funcția de președinte al filialei județene și pentru componența Biroului Politic Județean.
Cu majoritate de voturi, deputatul Gabriel Avrămescu a câștigat alegerile interne pentru funcția de președinte al filialei PNL Buzău.

Astfel voturile s-au împărțit în proporție de 98% în favoarea candidatului Avrămescu, respectiv dintr-un total de 376 de delegați prezenți, 345 de voturi din 351 valabil exprimate, 25 fiind nule, în timp ce contracadidatii Valeriu Marcu și Ion Mircea, au primit 5 voturi, respectiv 1 vot favorabil.

În ceea ce privește componența BPJ, în urma numărării voturilor, funcțiile de prim-vicepreședinți au revenit senatorului Vlad Pufu și primarului comunei Scutelnici, Constantin Rusen, care au reușit să se poziționeze detașat cu 316 voturi favorabile, respectiv 257, din 360 valabil exprimate.


PNL Buzău are și 8 vicepreședinți câștigători ai alegerilor interne de astăzi, respectiv primarii Gheorghe Firon, Viorel Holban, Ionuț Iuga, Vasile Dobre, Mircea Posea, Daniel Țiclea, Florin Năstase, Amalia Epuran.
Alegerile din cadrul Comitetului de Coordonare Județean au desemnat și 15 membri BPJ, dar și președinții CJRC și COAJ și trezorierul filialei PNL Buzău.

Articolul precedentVin reguli noi privind organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari
Articolul următorDin 9 iulie se redeschide cinema în aer liber, la Buzău