Liderul buzoian an liberalilor, deputatul Gabriel Avrămescu ia poziție față de AUR, partid despre care acesta spune că este condus de personaje de sorginte extremistă. În același timp, președintele PNL Buzău arată că Biserica Ortodoxă Română a procedat corect delimitându-se de acțiunile AUR. Iată opinia integrală a acestuia!

Fără voia ei, Biserica Ortodoxă Română a fost trasă de AUR într-o campanie de legitimare a mișcării legionare cu scopul de a fi promovat un curent radical ortodox, în dezavantajul total al creştinilor ortodocşi din ţara noastră.

Sunt unul dintre românii crescuți şi educaţi cu frica lui Dumnezeu. Sunt un om care merge la biserică şi ascultă cu atenție povețele marilor părinți şi niciodată nu am auzit în lăcaşurile de cult mesaje extremiste, de instigare a credincioşilor. De aceea, salut poziția publică a BOR care a transmis delimitarea categorică de AUR, un partid condus de personaje de sorginte extremistă.

Manifestațiile AUR, din ultima perioadă, demonstrează tot mai clar că ne pun în pericol valorile creştine din cauza acestor discursuri anti-europene, naționaliste, populiste, prin care ne sunt atacate principiile naționale. Prin asocierea forțată a liderilor AUR cu principiile creştine, aceşti politicieni agresivi au transformat Biserica Ortodoxă Română într-o cetate atacată. Tocmai de aceea, poziționarea publică a BOR, prin care contrazice total comportamentul huliganic al stâpânilor AUR, era urgentă. AUR s-a urcat cu bocancii pe ceea ce românii consideră a fi structura de bază a construcției poporului român, Biserica, iar acest lucru trebuie să se oprească.Fără credință în Dumnezeu, fără rugăciune şi evlavie, România nu există. Casa lui Dumnezeu i-a primit totdeauna pe români în lumină şi pace, iar cei care atentează la liniştea şi stabilitatea Bisericii Ortodoxe Române, atentează implicit la valorile fundamentale ale românilor.

Articolul precedent(P) Romașcanu:” am retrăit paradoxul de a avea pentru una și aceeași cultură, doi miniștri”
Articolul următor(P) Sbîrnea:”Trebuie sprijiniți toți elevii care fac naveta”