Prezent la Paris pentru a lua parte alături de președintele Comisiei de Politică Externă a Senatului, Titus Corlățean, deputatul buzoian Andi Cristea (PSD), arată într-o postare pe pagina sa de socializare că la nivel continental trebuie repede luate măsuri concrete în ceea ce privește situația din Ucraina. Mai mult, spune deputatul buzoian Andi Cristea, participanții la Conferința Interparlamentară de Politică Externă și de Securitate Comună au perfectat și un punct de vedere comun.

Mai departe, vă punem la dispoziție și punctul de vedere al deputatului PSD, Andi Cristea.

Particip la Paris la lucrările Conferinței Interparlamentare de Politică externă și de Securitate Comună și de Politică de Securitate și Apărare Comună organizată de președinția franceză a Consiliului UE. Delegația română, condusă de colegul meu senator, Titus Corlățean, s-a alăturat parlamentarilor celorlalte state membre UE și a adoptat declarația prin care condamnăm agresiunea Rusiei față de Ucraina.

Ne exprimăm susținerea pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei și solicităm Uniunii Europene să impună Federației Ruse cât mai repede sancțiuni politice, economice, comerciale și financiare precum și să acorde sprijin masiv guvernului și cetățenilor ucraineni în special prin mobilizarea de mijloace economice și umanitare. În ciuda tratamentului pe care Ucraina l-a arătat față de etnicii români de pe teritoriul său, acum este momentul pentru solidaritate și protejare a celor atacați.

Articolul precedentÎn anul de aur al turismului local, Buzăul duce Ținutul la Târgul Național de Turism
Articolul următor(P) În Buzău, primăvara vine cu acțiuni de deratizare și dezinsecție