În 2020 sfârșitul de an școlar a rămas fără amintiri pentru elevii care au terminat o parte semnificativă a careirei școlare – petrecerile sau serbările nu au putut avea loc din cauza pandemiei de COVID-19!

Deputatul PNL Gabriel Avrămescu obține o victorie minunată pentru elevii din România în urma solicitărilor către ministrul Sănătății și deopotrivă către secretarul de stat Raed Arafat. Iată textul integral al tânărului deputat buzoian care a solicitat oficial ca elevii să aibă serbare școlară!

Am reușit! 👩‍🎓Elevii pot avea parte de festivitățile de final an școlar!👨‍🎓Așa cum am spus acum câteva zile, am pledat în Parlamentul României și am cerut ministrului sănătății și secretarului de stat MAI, Raed Arafat, să găsească o soluție pentru ca elevilor din anii terminali să nu le fie „răpite cele mai frumoase amintiri din viață”, respectiv ultimul clopoțel și petrecerile de rămas bun între colegii și profesorii alături de care au petrecut ultimii 4 ani de școală. Am reușit! 📃Hotărârea de guvern prin care este permisă organizarea festivităților prilejuite de terminarea anului școlar a fost publicată în monitorul oficial!Firește că avem de a face cu anumite condiții pentru ca aceste evenimente să se desfășoare în condiții de siguranță în contextul stării de alertă existente încă în țara noastră, însă cu mici eforturi reușim pas cu pas să revenim la normal. Hai că #SePoate! Vezi aici 👇toate informațiile: H O T Ă R Â R E pentru modificarea și completarea anexelor nr. 2 și 3 la Hotărârea Guvernului nr. 531/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13 mai 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19În anexa nr. 3, articolul 1 se modifică și va avea următorul cuprins:…. 27. se permit festivitățile organizate în spații deschise, prilejuite de terminarea anului școlar, cu participarea personalului didactic, a elevilor, precum și a însoțitorilor acestora. Participarea însoțitorilor este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului educației și al ministrului sănătății, emis în temeiul art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările și completările ulterioare.”

Articolul precedentNeagu: Buzău-Țintești va fi un pol de dezvoltare
Articolul următor(P) Avertismentul lui Romașcanu