Informația a fost prezentată în cadrul conferinței de presă susținută astăzi de o parte a conducerii locale a PSD și susținută cu argumente, dar mai ales cu acuzații distincte de către senatorul Lucian Romașcanu și deputatul Romeo Lungu, ulteriro și de către primarul Constantin Toma. Iată întâi avertismentul senatorului vizavi de Legea Educației și pastișa numită România educată.

Detaliat, președintele Klaus Iohannis a retrimis Legea Educației la Parlament având drept argument existența unor neclarități în lege. Imediat, senatorul USR Ștefan Pălărie, inițiatorul legii, l-a acuzat pe președinte de duplicitate și că lasă soarta școlilor la mâna baronilor locali – cei care influențează numirea inspectorilor. Proiectul legislativ ce modifică Legea Educaţiei Naţionale în sensul în care fusese aprobată în varianta inițială, este semnat de un grup de parlamentari USR PLUS, UDMR şi PSD.

Acum revenim la conferința de presă de astăzi, de la Buzău, deoarece la unison senatorul Lucian Romașcanu, deputatul Romeo Lungu și primarul Constantin Toma au precizat că la nivelul principalului partid de la putere există deja liste cu noii directori de școli cu care se va începe noul an școlar 2021/2022. Fapt reprobabil și cu consecințe de nebănuit pentru un an școlar ce se va desfășura în continuare sub amenințarea pandemiei de COVID-19. Iată opinia social-democraților buzoieni, dar mai ales avertismentul primarului Toma către doamnele care ocupă post de director de grădiniță sau școală!

În sănătate și educație poate că ar fi nevoie de susținere necondiționată a politicului. Directorii ar trebui să nu aibă și povara apartenenței la un partid sau altul, ci realmente să fie dedicați actului de conducere și de educație, astfel încât generațiile viitoare să știe să facă diferența între îl doare și să-l doară!

Articolul precedent(P) BUZOIENI, FOLOSIȚI APA POTABILĂ ÎN MOD RESPONSABIL!
Articolul următorEXCLUSIV: Vine delegația UNESCO la Buzău!