Numeroși liberali buzoieni și-au petrecut ziua de sâmbătă plantând copaci într-o zonă sensibilă a județului Buzău.

Iată ce scrie pe pagina sa de socializare liderul buzoian al PNL, deputatul Gabriel Avrămescu drept argument al acțiunii de la Scorțoasa: ” Există un milion de motive pentru a planta un copac! Copacii reprezintă o sursă de oxigen, curăță pământul, controlează poluarea fonică, reduc efectele inundațiilor, curăță aerul, acționează ca un scut împotriva vântului, previn eroziunea solului, cresc valoarea unei proprietăți.

Însă, la fel de important este să înțelegem că nu este suficient doar să plantăm copaci, ci trebuie să gestionăm și poluarea provocată de deșeuri. Am desfășurat astăzi, împreună cu membrii #PNLBuzău, o acțiune de împădurire în comuna Scorțoasa.

Am reușit să plantăm un număr de aproximativ 1.750 de puieți de frasini, salcâmi și sălcii, pe un teren inundabil aflat în imediata apropiere a pârâului Sărățel, care face parte din domeniul public al comunei Scorțoasa.

Speciile de copaci care au fost plantate nu au fost alese întâmplător, acestea fiind rezistente la tipul de sol ales, dar și la schimbările bruște de temperatură.***La acțiunea de astăzi au participat și subprefectul Buzăului Marieta Boloș, tineri din cadrul Tineretului Național Liberal Brăila și Galați, precum și primarul comunei Scorțoasa Vasile Săcuiu, alături de reprezentanți ai Direcției Silvice Buzău, Constantin Moiseanu – director și Cătălin Căpătoiu„,

Articolul precedent(P) 1500 de lei. Atât valorează educația și viața în România educată!
Articolul următorApă pe canalul de irigații de la Mărăcineni de ziua Sf. Sava de la Buzău!