Liberalii buzoieni prin vocea senatorului Vlad Pufu, președinte al organizației municipale a PNL, au specificat d ela începutul săptămânii în curs că vor fi foarte atenți la ceea ce se supune votului pe 10 februarie 2022 în Consiliul Local Muncipal prin proiectul de buget al orașului. Ca atare, iată comunicatul de presă remis redacției și care cuprinde detaliat obiecțiile liberalilor.

Comunicat de presă 

          În urma studierii proiectului privind bugetul municipiului Buzău pentru anul 2022, Organizația Municipală a PNL Buzău, prin vocea consilierilor municipali, va susține în ședința Consiliului Local Municipal de joi, 10.02.2022, amendamente și propuneri bazate pe necesitățile de dezvoltare pe care le are municipiul Buzău.

Astfel, vom solicita introducerea la finanțare a următoarelor studii de  fezabilitate și/sau proiecte tehnice:

          –studiu de fezabilitate pentru Spitalul Municipal Buzău;

          –studiu de fezabilitate pentru amenajare parc industrial;

          –studiu de fezabilitate pentru bazin didactic de înot;

          –studiu de fezabilitate pentru amenajarea unor străpungeri care să faciliteze ieșirile rapide din oraș, în zona de est a municipiului.

          De asemenea, consilierii municipali PNL vor reveni asupra propunerilor înaintate în decursul anului 2021 de către Primăria municipiului Buzău, rămase neonorate, și anume:

          –finanțarea achiziției a 60 de scutere pentru persoanele cu dizabilități;

          -amenajarea cu suprafață sintetică și mini-pistă de atletism a 6 terenuri de sport din curțile unor școli/licee.

Totodată, consilierii municipali PNL vor solicita, atât în comisiile de specialitate, cât și în ședința Consiliului Local Municipal, clarificări asupra unor alocări, considerate incoerente și inoportune.

Pentru viitor, vom iniția proiecte de hotărâri de Consiliu Local Municipal pentru înființarea unui centru  modern de tip  respiro pentru persoanele cu dizabilități (serviciu de găzduire temporară, în regim de urgență pentru situațiile în care îngrijitorii acestor persoane au, la rândul lor, nevoie de îngrijire sau își exercită dreptul legal la concediu de odihnă) și a unui cabinet stomatologic destinat urgențelor, care să fie funcțional 24 de ore din 24, 7 zile din 7.

Organizația Municipală a PNL Buzău

Articolul precedent(P) Ministrul Culturii, întâlnire cu ambasadorul Turciei la București
Articolul următor(P) Mediul de afaceri este susținut cu patru programe de garantare