Lucian Romașcanu, ministrul Culturii din România, a participat astăzi la Consiliul miniștrilor culturii din UE și a declarat că discuțiile au fost fructuoase, iar rezultatele acestora se vor vedea în viitorul apropiat.

Am participat azi, 04.04.2022, spune ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, la Consiliul miniștrilor culturii din UE, cu o agendă importantă.

Printre altele a avut loc:- adoptarea concluziilor privind intensificarea schimburilor interculturale prin mobilitatea artiștilor- adoptarea concluziilor privind elaborarea unei strategii europene pentru ecosistemul industriilor culturale și creative

– dezbaterea privind acțiunile de protejare a sectorului cultural și a celor afectați de situația din Ucraina.

În cuvântul meu am subliniat:- multiplele acțiuni promovate de instituțiile Ministerului Culturii pentru sprijinul artiștilor ucraineni refugiați- nevoia unor practici comune de evacuare a patrimoniului mobil afectat de conflicte

– nevoia alocării de fonduri suplimentare, în special celor din prima linie de sprijin a ucrainenilor, cum e cazul României- semnarea de către Romania alaturi de alte 7 state a declarației inițiată de Polonia pentru lărgirea ariei de sancțiuni împotriva Rusiei în zona culturală.

Am avut discuții fructuoase cu Comisarul Mariya Gabriel, cu colegi miniștri europeni, urmând a vede acțiuni concrete în viitor. Mulțumesc doamnei ambasador Clara Staicu și colegei noastre Corina Panaitopol pentru sprijin!

🇷🇴
Articolul precedent(P) Sbîrnea, PSD:”Dublăm valoarea normei de hrană din spitale”
Articolul următor(P) PUZ pentru un centru de servicii recreative