Este importantă pentru județul Buzău această organizația internațională denumită generic UNESCO, deoarece până la jumătatea anului 2022 coordonatorii administrativi, specialiștii Consiliului Județean Buzău, și profesionali, tinerii Asociației Ținutul Buzăului, ai Geoparcului Ținutul Buzăului vor afla dacă acest areal de 18 comune va intra în patrimoniul internațional al acesteia. Tocmai de aceea, nimerită este și prezența ministrului Culturii, buzoianul Lucian Romașcanu la marcarea a 65 de ani de UNESCO.

Iată opinia ministrului Romașcanu care include și acest eveniment:” o zi densă, cu întâlniri și evenimente speciale. Menționez aici doar trei dintre acestea:- întâlnirea cu Excelența Sa dl. Hiroshi UEDA, Ambasadorul Japoniei la București. 100 de ani de relații diplomatice România – Japonia a fost doar pretextul unei discuții plăcute dar și concrete despre trecutul, prezentul și viitorul relațiilor culturale dintre țările noastre- evenimentul de sărbătorire a 65 de ani UNESCO, organizat la Parlament de Comisia Comuna UNESCO a celor două camere. Felicitări președintelui comisiei, deputat Mihai Weber!

A fost o plăcere întâlnirea cu ES Simona Miculescu, Ambasadoarea Romaniei la UNESCO, cu alți distinși reprezentanți ai lumii culturale.- lansarea expoziției „Build Environment – an Alternative Guide to Japan”, o expoziție cât toată Japonia, cu exemple de îmbinare fericită a activității omului cu natura. Am avut placerea reîntâlnirii cu ES Dl. Hiroshi UEDA, Ambasadorul Japoniei la București, cu Directorul Bibliotecii Naționale, Dl. Adrian Cioroianu, cu membri ai corpului diplomatic.

Articolul precedentAngajații din Consiliul Județean au donat sânge pentru „bolnavii fără zi liberă”
Articolul următorZăpada lui decembrie pe culmile Bisocii, graniță a Ținutului Buzăului