Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu a fost prezent miercuri la punerea pietrei de temelie a Casei Francofoniei din București, un hub cultural regional și primul de acest fel în afara Franței. Scopul acestui hub francofon este de a oferi mobilitate studenților și cercetătorilor francofoni, în mod inovator. Cele două categorii vor primi locuințe de calitate și condiții optime de studiu în cel mai mare campus din România, aflat în patrimoniul Universității Politehnice.

Randare digitală a viitorului sediu Casa Francofoniei. Sursa foto UPB

Prezent la eveniment, ministrul Romașcanu a subliniat sprijinul acordat rectorului UPB, Mihnea Costoiu în acest demers.

#MinisterulCulturii Mă bucur că am putut fi alături de prietenul meu Mihnea Costoiu, rectorul UPB, la așezarea pietrei de temelie a unui nou edificiu, Casa Francofoniei. Alături de președintele Klaus Iohannis, de ministrul educației Sorin Câmpeanu și în prezența unor distinși invitati din corpul diplomatic și din lumea academică, am putut fi martorii unui eveniment cu adevărat important. Felicitări tuturor!, a precizat ministrul Culturii.

De subliniat este faptul că la Buzău au avut loc primele manifestări francofone organizate și tot aici a fost înființat și primul Centru Cultural Francofon din țară.

Articolul precedent(P) Activitatea de taxi din municipiu, în reconfigurare
Articolul următor(P) Andi Cristea, PSD:”Am votat pentru excluderea Rusiei”