La Strasbourg, la sediul Consiliului Europei a avut loc sub patronajul ministrului italian al Culturii conferința „Crearea viitorului nostru: creativitatea și moștenirea culturală ca resurse strategice pentru o Europă diversă și democratică”.

Delegația României a fost condusă chiar de către ministrul Culturii, Lucian Romațcanu care a subliniat rolul protejării rapide a patrimoniului.

„Am participat la Strasbourg, alături de colega mea Carmen Croitoru, directoarea INCFC, la o importantă conferință despre patrimoniul cultural, organizată la Consiliul Europei la inițiativa ministrului culturii din Italia. Un schimb de idei extrem de important, mai ales în contextul actual, când protejarea patrimoniului are nevoie de pași extrem de concreți.

Un real sprijin am primit de la misiunea noastră de la Strasbourg, ES ambasadorul Răzvan Rusu și Ramona Ciucă, adjunct al reprezentantului permanent. Am avut bucuria unor reîntâlniri plăcute cu colegi miniștri ai culturii din țările Consiliului Europei, în fotografii dialogurile cu Dario Franceschini, ministrul italian al culturii și cu Alain Berset, ministrul afacerilor interne din Elveția (minister care, în cazul țării cantoanelor, cuprinde cultura, sănătatea și asigurările sociale!)

Onorat să regăsesc în holul central o replică a Rugăciunii lui Brâncuși, originalul fiind expus pentru prima dată la Buzău”.

🇷🇴
Articolul precedent(P) PUZ pentru încă un bloc în Buzău
Articolul următor(P) Sbîrnea, PSD:”Dublăm valoarea normei de hrană din spitale”