Pe 3 octombrie 2021, locuitorii cu drept de vot din cel mai mare oraș al județului, Buzău, și cei din comuna care împarte 13 kmp de graniță cu acesta, Țintești, sunt chemați la urne pentru a-și exprima opțiunea cu DA sau NU vizavi de alipirea comunei Țintești la municipiul reședință de județ. Proiectul a fost deja lansat în dezbatere publică de primarul Buzăului Constantin Toma în cursul săptămânii pe care o încheiem.

Privit în context național, raționamentul urmează să fie îmbrațișat mai ales de acele județe care nu au declarată o zonă metropolitană – aglomerare urbană ce se dezvoltă uniform din punct de vedere economic, mai ales, și agreată deja de circa trei ani de experții Uniunii Europene care decid finanțările către statele membre ca punct forte. Ca atare, și orașul Buzău se dovedește sufocant din punct de vedere urbanistic, al infrastructurii rutiere și are nevoie de extindere.

În cadrul conferinței de presă susținută astăzi la sediul PSD de senatorul Lucian Romașcanu, presedintele filialei municipale primarul Constantin Toma, deputatul Romeo Lungu și alți reprezentanți importanți ai acestei formațiuni politice, edilul buzoian care a lansat ideea referndumului a argumentat din nou necesitatea acestuia. Iată ce a spus!

Păstrând tonul necesității extinderii orașului Buzău de la 8.100 de hectare suprafață, în prezent, plus cele 7.200 de hectare ale comunei Țintești, senatorul Lucian Romașcanu aduce în atenție și necesitatea ca România să aibă parte de reformă administrativă, de bază fiind cea din 1968. Iată ce a declarat senatorul Romașcanu!

Am reținut așadar că Marcel Ciolacu, președintele actual al PSD, a fost consilierul primului ministru Victor Ponta pe problematica reformării țării din punct de vedere adminsitrativ, ca atare un proiect al PSD bine pus la punct. Dar de data aceasta, orașul Buzău dă din nou tonul la nivel național pentru punerea în actualitate a acestui subiect evitat însă în ultimii doi ani – reforma administrativă modernizează România!

Articolul precedentANUNȚ PUBLIC
Articolul următorNeagu: Buzău-Țintești va fi un pol de dezvoltare