Din ce în ce mai des, mulți dintre noi suntem puși în fața situațiilor în care ne confruntăm cu prețuri absolut aberante, arată senatorul social-democrat Liliana Sbîrnea, vizavi de creșterea prețurilor în anumite condiții, prețuri care nu respectă nicio normă legală.

Într-o postare pe socialmedia acesta explică detaliat – vorbesc de prețurile de speculă care ne afectează din ce în ce mai mult bugetul familial, spune senatorul PSD, și ne aduc prejudicii și ne obligă să renunțăm să mai cumpărăm diverse alimente și produse, care, deși ne sunt necesare, devin mult prea costisitoare. Sunt de părere că această atitudine speculativă a unor comercianți, care jonglează după bunul plac cu prețurile, neținând cont de drepturile noastre în calitate de consumatori, trebuie să dispară definitiv prin sancțiuni aplicate într-un mod fără echivoc!

De aceea, este nevoie să adaptăm cadrul legislativ specific pentru ca nimeni să nu își mai permită să impună prețuri care nu au nicio legătură cu realitatea. Aveți nevoie să fiți protejați, așa cum fiecare comerciant are nevoie să respecte legea și să pună la dispoziția consumatorilor condiții corecte! Orice preț de speculă înseamnă mii de familii nevoite să renunțe la bunurile de bază. Acest lucru este inadmisibil și mă bucur să vă anunț că noua legislație vă va spori drepturile și vă va face dreptate.

Articolul precedent(P) Ipostaze ale focului
Articolul următorEXCLUSIV: CT și RMN cu tehnologie de ultimă generație, din 17 mai, la Buzău prin MEDIMA HEALTH