Ecoturismul din zonele montane este în atenția forurilor europene în mod continuu și chiar sunt dezvoltate zone de sine stătătoare în acest sens. La un astfel de eveniment continental iau parte doi dintre deputații social-democrați, Romeo Lungu și Laurențiu Țepeluș.

În acest context, deputatul Lungu arată: „Particip astăzi la o conferință importantă pentru #ViitorulEuropei, în contextul necesității identificării unei 𝘀𝘁𝗿𝗮𝘁𝗲𝗴𝗶𝗶 𝗱𝘂𝗿𝗮𝗯𝗶𝗹𝗲 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗲𝗰𝗼𝘁𝘂𝗿𝗶𝘀𝗺𝘂𝗹 𝗱𝗶𝗻 𝘇𝗼𝗻𝗲𝗹𝗲 𝗺𝗼𝗻𝘁𝗮𝗻𝗲. În vederea redresării post-pandemice, 𝗱𝗲𝘇𝘃𝗼𝗹𝘁𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗲𝗰𝗼𝘁𝘂𝗿𝗶𝘀𝗺𝘂𝗹𝘂𝗶 din ⛰️ zonele montane poate aduce, deopotrivă, beneficii social-economice, dezvoltarea infrastructurii, a serviciilor, dar și îmbunătățirea relațiilor interculturale. ⭕ Și #Buzăul are un 𝗰𝗮𝗽𝗶𝘁𝗮𝗹 𝗻𝗮𝘁𝘂𝗿𝗮𝗹 𝘃𝗮𝗿𝗶𝗮𝘁 pe care îl poate exploata din acest punct de vedere. ➡️ Pentru asta, este important să conștientizăm oportunitățile și să aducem la aceeași masă autoritățile locale, producătorii, comercianții și turiștii doritori de experiențe noi”.

De asemenea, deputatul Laurențiu Țepeluș opinează:”

Aceasta se desfășoară sub egida Conferinței privind viitorul Europei alături de reprezentanți ai ministerelor de resort, administrației locale și societății civile.Domeniul HoReCa a fost foarte afectat de măsurile impuse de pandemie, iar criza prețurilor la energie face ca situația să fie foarte complexă și să își pună amprenta în mod negativ asupra turismului. Țara noastră, inclusiv zona montană din Buzău, prezintă un potențial turistic extraordinar, dar pentru atingerea obiectivelor sunt necesare discuții aplicate, explorarea posibilităților de dezvoltare și căutarea de soluții concrete.

Avem în acest moment oportunități de finanțare prin PNRR care trebuie fructificate, iar dezbaterea acestora este necesară și binevenită.”

Articolul precedent(P) Ministrul Culturii salută intrarea Ținutului Buzăului în rețeaua UNESCO
Articolul următor(P) Câți bani primesc recenzorii de la Primăria Buzău?

1 COMENTARIU

  1. Poate se gasesc modalitati de a ajuta turismul prin sustinerea investitorilor si infrastructura rutiera. Promovare turistica prin infiintarea de centre de informare, etc ….

Comments are closed.