Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, a participat, marți, 15 februarie, la o serie de evenimente dedicate Zilei Naționale a Lecturii, care au avut loc atât în capitală, cât și acasă, la Buzău. Ziua Lecturii este marcată anul acesta în premieră, la bază stând statistica potrivit căreia mai puțin de 10 la sută dintre români cumpără o carte.

„Este o zi extrem de importantă pe care trebuie să o privim aşa cum, probabil, a avut-o în minte cel care a iniţiat-o. Este asemeni unei zile de naştere: trăim în toate celelalte zile, dar într-una din zile sărbătorim! Și mai trebuie să spunem adevărului pe nume. Lectura este o activitate pe cale de dispariţie, din păcate, pentru că intră în competiţie, în aceste timpuri, cu un imens flux de informaţii promovat de canale și platforme de comunicare. În consecință, dacă vrem ca această minunată activitate a minţii şi a sufletului să își continue onoranta misiune, va trebui să fim exemple ca părinţi, să fim exemple ca profesori. Mama mea a fost profesoară de limba română şi i-a ispitit pe elevi. Este datoria noastră, a tuturor, să ispitim copiii spre lectură, singurul mod prin care vom izbuti să-i facem să citească”, a afirmat ministrul Culturii prezent la evenimentul organizat de Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”, din București, scrie www.cultura.ro.

Tot astăzi, Lucian Romașcanu s-a întâlnit cu elevii Școlii Gimnaziale „George Emil Palade” din Buzău, ai Colegiului Național „B.P. Hașdeu” și cu copiii de la Grădinița „Alexandru Marghiloman” din Buzău. Aici, ministrul Romașcanu le-a citit copiilor un fragment din Micul Prinț cu îndemnul la visare, dar mai ales la bunătate.
Ministrul Culturii a încheiat ziua prin participarea, la Târgoviște, la inaugurarea primei biblioteci pentru copii din cadrul Bibliotecii Județene „I.H. Rădulescu” Dâmbovița.

Articolul precedentChișinău-Buzău, ședință comună a celor două deliberative, în primăvară
Articolul următorEpopeea gaze la Mărăcineni – în câteva zile, subtraversarea râului Buzău