Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu a fost prezent la Varșovia la ședința comună a celor două guverne, cel al României și cel al Poloniei. Despre întâlnirea aceasta, liderul interimar al PSD Buzău, ministrul Romașcanu spune că Polonia în sine este un model în ceea ce privește restaurarea monumentelor, etapă pentru care și țara noastră este pregătită.

Ieri, 03.03.2022, a avut loc la Varșovia ședința comună a guvernelor Romaniei și Poloniei.

Desfășurată într-un moment de cumpănă a istoriei, principalul subiect a fost războiul nedemn și, până de curând, de neconceput pentru secolul XXI, pornit de Rusia împotriva Ucrainei. Am avut plăcerea unei întâlniri fructuoase cu Vicepremierul Piotr Glinski, ministrul polonez al culturii.

Vom face multe împreună, cele mai importante fiind schimburile de experiență în domeniul restaurării și conservării patrimoniului. Polonia, o țară distrusă aproape complet în războiul al doilea mondial, are o mare experiență în ceea ce privește restaurarea monumentelor istorice, experiență de care suntem pregătiți să profităm.

În ultima poză este Palatul Culturii și Științei. Îmi doresc pentru România un sediu reprezentativ pentru cultură, poate chiar pe esplanada de lângă viitorul Cartier al Justiției, pe bulevardul Unirii.

Articolul precedent(P) Se modifică prețurile la Urbis-Serv
Articolul următorMuntenii Buzăului se pregătesc să deschidă mini-restaurante gospodărești