3,7 milioane de români au vârste trecute de 65 de ani. Statisticienii români arată că 32 la sută dintre aceştia locuiesc singuri şi 19 la sută din numărul total nu au aparţinători care să locuiască în România. Ȋn actuala criză pandemică, numeroşi bătrâni care şi-au pierdut viaţa din cauza COVID-19 internaţi fiind în cămine pentru persoanele de vârsta a treia sunt înmormântaţi de autorităţile publice sau de către persoane necunoscute. Ce face guvernul Orban pentru bunicii României? Le oferă condiţii propice pentru petrecerea bătrâneţii în singurătate şi sărăcie.

PSD a descris în mod clar în programul de guvernare care sunt măsurile pe care le va aplica vizavi de seniori pentru creşterea nivelului de trai prin dezvoltare locală. Astfel, social-democraţii vor construi rezidenţe moderne pentru persoanele care au trecut de 65 de ani. Din totalul chelutielilor eligibile, statul va subvenţiona 50 la sută, însă nu mai mult de 15.000 de euro pe apartament şi 7.500 de euro pe cameră. Seniorii primesc şi posibilitatea de a le fi alocate finanţări prin credit garantat de stat.

Ȋn acest fel, fiecare vârstnic al României va primi o alocaţie de 10 ori mai mare decât în prezent şi un spatiu minim de 25 de metri pătraţi drept rezidenţă pe viaţă. Ȋntr-un apartament vor locui doar doi seniori cărora le vor fi asigurate cheltuielile de cazare, hrană şi asistenţă medicală.

TEXT ASUMAT DE PSD BUZAU COD MANDATAR 11200020

Articolul precedentMunteanul Avramescu a mers la ministrul Bode: A7 Ploiesti-Buzau intra prima in finantare europeana
Articolul următorPSD: 31 de staţiuni balneare vor fi modernizate