Pandemia de COVID-19 are efecte puternice în mod special în domeniul sănătăţii şi în cel al ocupării forţei de muncă. Ȋn mod cert actualul Gvern liberal are menirea să acţioneze din mers pentru a stăvili derapajele pe piaţa forţei de muncă, insă măsurile acestuia se lasă asteptate si devin doar inscrisuri in poiecte ireale.

Liantul programului de guvernare al PSD constă in investiţii  pentru crearea de noi locuri de muncă deoarece pandemia reconfigurează inclusiv arhitectura ocupării profesionale şi duce la noi meserii în piaţă. Ȋn primul trebuie accelerate investiţiile publice şi se va antrena cat mai mult activitatea de multiplicare pe orizontală. Criteriul de punctaj în acest caz va fi crearea de noi locuri de muncă. Ȋn acelaşi timp, PSD va înfiinţa Banca de Dezvoltare a României cu scop clar sprijinirea antreprenoriatului şi a IMM-urilor, dar şi finantarea marilor proiecte de infrastructură şi a exporturilor ca suport al politicilor publice ale Guvernului.

Ȋn acelaşi program de guvernare, PSD propune şi înfiinţarea Fondului Strategic de Investiţii pentru susţinerea dezvoltării economice prin investiţii în sectoarele care antrenează efect de multiplicare în economie. Ȋn domeniul construcţiilor, acolo unde se înfiinţează noi locuri de muncă vor fi acordate vouchere şi va fi stimulată reconversia profesională în acest domeniu.

TEXT ASUMAT DE PSD BUZAU COD MANDATAR 11200020

Articolul precedent„Respectarea legii nu este o optiune, ci o obligatie!”, spune Avramescu de la PNL
Articolul următorPSD: Artiştii şi scriitori au nevoie de sprijin din partea statului