Se fac și se desfac analize privind turismul românesc și, desigur, o sumă bună de gazde are interes și pentru județul Buzău. Se măresc echipele pensiunilor și cele ale hotelurilor, echipe diminuate drastic după caz la început de pandemie de COVID-19 sau pe parcursul ei. Se pariază că 2022 va fi un an al treilea an excelent și pentru județul Buzău.

124 este numărul unităților din care călătorul poate alege să-și odihnească pașii după ce vizitează arealele fantastice din Geoparcul Ținutul Buzăului, de pe Plaiul Bâscilor – plai cu două orașe montane și șapte comune din nord-vestul județului Buzău – ori vin dinspre Monteoru-Năeni. Aceste unități se apropie de 4.000 de paturi, spun situațiile oficiale. Punem la socoteală și un punct gastronomic local în comuna Berca și așteptăm ca 2022 să fie reala surpriză pentru înființarea unui întreg lanț de astfel de minirestaurante gospodărești în județul Buzău care să promoveze gastronomia reală, chiar veche a Buzăului, cea de acasă înainte de orice.

1.348 de locuri sunt în hotelurile din Buzău, 69 în hosteluri și 317 în moteluri. Trecem acum la capitolul din ce în ce mai agreat de călător, iar pandemia de coronavirus poate fi așezată la capitolul efect pozitiv, adică la turismul rural. Sunt 510 locuri în cabane turistice și 144 în pensiuni turistice, iar puterea supremă aproape este deținută în minunatul BUzău de pensiunile agroturistice care au 1.265 de locuri, la un pas mic de a fie cele ce susțin turismul local. În anii de pandemie au apărut în Munții Buzăului, pe Varlaam, dar și mai jos la Unguriu, bungalowurile. Sunt 16 locuri de cazare numai spre Gura Teghii, plus cele opt căsuțe cu flori de la Unguriu. Informațiile provin din surse oficiale și din statistici ale Insti

Abia acum aducem în atenția dumneavoastră, iubitori ai județului Buzău și notorietatea pe care o au anumite obiective turistice. În 2021, surpriza cea mai frumoasă a turismului buzoian aș spune că este polul turistic Plaiul Bâscilor, turiștii au apreciat ca atare și au primit cu bucurie 500 dintre ei invitația de a vizita Casa cu Blazoane de la Chiojdu. Alți 25.000 de turiști s-au îndreptat spre patria chihlimbarului de la Colți.

foto grupul Plaiul Bâscilor

Rămâne campion al curioșilor, al turiștilor ce revin cu plăcere, al străinilor care le află povestea sau poate al buzoienilor care nu și-au cunoscut până în prezent patria de acasă. Sunt desigur, Vulcanii Noorioși. 100.000 de turiști au trecut pe la baza Vulcanilor buzoieni de la Scorțoasa. Aducem în completare și informația spusă de președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu în ședința publică din 11 februarie 2022 și care arată că drumul județean ce duce turistul către rezervația fanion a Buzăului intră în reparații și modernizare. Un singur lucru nu pot face autoritățile, în general, și anume să intervină în zona Vulcanilor pentru ca infrastructura turistică realmente să se dezvolte.

Este demn de precizat că platforma www.booktes.ro vinde bilete online pentru numeroase locații frumoase ale județului Buzău, poarta dintre trei mari regiuni românești ce se deschide de sus, de la Siriu, cu o sumă de obiective turistice minunate și se închide spre Rm. Sărat, acasă la academicienii din orașul cu reminiscențe brâncovenești.

Articolul precedentAzi a fost semnat primul contract din megafinanțarea POIM pe apă din județul Buzău
Articolul următorCe știe copilul tău să deseneze despre apă?