• Munteanul Gabriel Avramescu, consilier in cabinetul primului ministru Ludovic Orban, presedinte al PNL Buzau si candidat in alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020 arata ca zona montana a judetului trebuie sa se dezvolte prin turism.
  • Ordonanta 60/2020 specifica absolut clar ca exista zona montana ITI Tinutul Buzaului (ITI – Investitii Teritoriale Integrate) care va primi sprijin pentru a se dezvolta.
  • Zona ITI Tinutul Buzaului va fi favorizata la finantarile europene pe toate programele in desfasurare in plan national.

Buzoienii din zona montana au trait de-a lungul timpului din exploatarea lemnului si cresterea animalelor, in mod deosebit. Liberalul Avramescu aduce insa acum schimbarea si spune ca Buzaul montan trebuie sa-si schimbe traseul existential: sa invete sa se dezvolte prin turism.

In acelasi timp, presedintele liberalilor buzoieni arata ca vestea este una concreta: Guvernul condus de Ludovic Orban a emis Ordonanta 60/2020 prin care este identificata zona montana ITI Tinutul Buzaului si care va beneficia de o finantare speciala prin fiecare program cu finantare europeana. Modelul este al Deltei Dunarii care la randu-I a fost o zona de dezvoltare si care a fost favorizata la finantare pentru a se dezvolta. Iata ce spune Gabriel Avramescu despre dezvoltarea prin turism a zonei ITi din arealul nostru.

Teritoriul ITi are insa nevoie de o strategie astfel incat ofertanta zona montana a judetului Buzau sa fie dezvoltata prin investitii. In mod concret asa pot obtine aport investitional muntenii Buzaului:

Retinem asa: zona montana ITI din judetul Buzau specificata in Ordonanta 60/2020 trebuie sa se dezvolte prin turism: infrastructura rutiera turistica, infrastructura turistica si antreprenoriatul din turismul montan. Toate vor fi grupate sub un brand “de Buzau” care va fi finantat prin marile programe europene in mod special.

TEXT ASUMAT DE PNL BUZAU COD MANADATAR 11200025

Articolul precedentForţă de reacţie verde pentru România
Articolul următorUniţi vom fi, uniți vom continua!

1 COMENTARIU

Comments are closed.