De 41 de ani, 159 de state membre, sase teritorii, doi membri cu statut de observator si 500 de membri afiliati ai Organizatiei Mondiale a Turismului (UNWTO) sarbatoresc astazi, 27 septembrie, Ziua Mondiala a Turismului.

Si Romania este membra si chiar in comitetul executiv al UNWTO, agentie a ONU, si incepe sa aloce importanta sociala, economica, politica si culturala pe care o are turismul.

In dezbatere, astazi in cele 159 de state, in principal, este problematica turismului rural care nu poate face fata pe termen lung pandemiei de COVID-19 pentru ca nu avea cum sa fie pregatit pentru asa o experienta. Pornind de la ceea ce spun oficialii UNWTO: ” turismul este un colac de salvare” trec ideea in teritoriul judetului Buzau, cel in care se dezvolta Geoparcul Tinutul Buzaului, Tara Bascilor si Zona Sarata Monteoru-Naeni ca arii de sine statatoare ce pot deveni branduri turistice.

Ii dam astazi turismului salut dornic de dezvoltare si pe coamele Bisocii sau ale Siriului, dar si pe apele repezi ale Bascilor pe care astazi au fost cateva zeci de turisti iubitori de rafting, si mai jos inspre Magura si Unguriu, inspre Bozioru sau Parscov ori tocmai pe granita sus, la Chiojdu! In fapt, in intreg judetul Buzau – Mica Romanie de la Curbura Carpatilor! Turismul din judetul Buzau sufera inca, dar poate apare acel iubitor de ospitalitate si detinator de functie inalta care sa-i dea drumul la aripi acestui domeniu!

Articolul precedentGratii de toamna
Articolul următorCartea cu gust a Buzăului (I) – fineţuri din stână