Uneori literele își dau una alteia fragmente și se descompun într-un nefericit final care nu are ținuta necesară pentru a vă întâmpina aici. Cu alte ocazii, faptele zilelor răpun bunul simț și vorbele nu se mai pot așeza cuviincios ca să se plece în fața ochilor dumneavoastră. Sunt însă destule momentele în care cuvintele cheamă și fac o horă minunată.

Azi, cu rost suprem vă invităm pe coamele Buzăului – departe de urbanul agasant.

Valea Neagră

Aici, e patria corturilor pe care și le așează de pe la sfârșit de mai și până toamna târziu numeroși români care s-au obișnuit până și cu ursul care mai rătăcește uneori. Turiștii aceștia au cea mai rece apă de izvor pe care am băut-o în județul Buzău, liniștea de la coada Lacului Siriu și o panoramă de zeci de mii de metri pătrați la dispoziție.

Bâscenii de Jos, Calvini

Aici este pe Plaiul Bâscilor – o patrie aparte alcătuită din două orașe montane și șapte comune înșirate de la intrarea în județ, pe DN 10 Buzău-Brașov, de la Siriu și până pe partea de sus a Chiojdului. Tabloul cuprinde case țărănești ce spun încă povestea turtei coaptă pe plita de afară, știți, cea de vară, și apoi înmuiată bine în saramură de pui de anul acesta sacrificat întru bucurarea călătorului care a uitat de copilăria bună de odinioară.

Bisoca

Fotografia aceasta este din împărăția bucuriei de a trăi! Bisoca oferă liniștea supremă, frumusețea specială a județului Buzău ce ar putea fi oricând așezată pe ghiduri turistice, gastronomice ori de bună conduită în viața de zi cu zi. Drumul județean e din ce în ce mai bun de luat cu asalt spre patria aceasta a ciobanului Bucur!

Unguriu

Ei, aceasta este comuna zveltă a județului Buzău în care căsuțe rotunde și pictate cu maci sau mesteceni primesc oaspeți dornici să ia la pas culmile Unguriului sau să treacă dealul spre Vulcanii Noroioși ori către trovanții Chiojdului sau Boziorului.

Gata! Cuvintele s-au rânduit cu sârg într-o invitație scurtă în Ținutul Buzăului și pe Plaiul Bâscilor, dar și aici, în parcul de aventuri Smart Aventura Parc de la Monteoru. Cât să ne bucurăm că și ziua de azi ne poate oferi liniște, sănătate și o bucată de libertate cu care putem face exact ceea ce ne dorim!

Articolul precedent(P) Buzăul va avea Teatrul Municipal V. Maximilian
Articolul următor(P) Clasele de inspirație finlandeză, final de an școlar în prezența ministrului și a ambasadorului Akola