Îi rog frumos pe oameni să aibă răbdare!

Aceasta este declarația care conține și informații referitoare la cel mai mare, dar și cel mai așteptat proiect de alimentare cu gaze naturale din județul Buzău – racordarea la magistrala națională de gaze naturale a comunei fanion, Mărăcineni. Declarația îi aparține primarului Constantin Dumitru și vine ca urmare a intensului interes al locuitorilor din comunitate. Sunt deja peste 15.500 de oameni care speră la confortul folosirii gazelor naturale pentru a-și încălzi locuințele.

Iată primele informații concrete despre stadiul megaproiectului de la Curbura Carpaților – probabil singurul sigur din areal.

Așadar, înțelegem clar că dificultățile comerciale survenite pe fondul scumpirii tuturor materialelor de construcție au dus și la această întârziere, proiectul beneficiind de o finanțare ce nu permite suplimentare bugetară.

În aceste condiții, spune primarul comunei Mărăcineni, Constantin Dumitru, țeava destinată subtraversării râului Buzău dinspre Vernești către Mărăcineni ajunge la început de octombrie. Lucrarea va fi efectuată în cursul iernii 2021/2022, iar din primăvară, efectiv în arealul străzilor principale are loc concomitent o altă etapă. Primarul Constantin Dumitru detaliază această etapă.

Reținem că proiectul înființării magistralei de gaze naturale pentru comuna Mărăcineni este unul cu finanțare alocată și în derulare. Subtraversarea pe o distanță de 800 de metri a râului Buzău va fi realizată cu țeavă specială pentru transportul gazelor naturale adusă din Ucraina, va fi realizată menționam, în timpul iernii ce urmează, iar din primăvară vor fi pornite lucrările de înființare a rețelei necesară racordării locuințelor populației. Detalii despre proiect aveți în linkurile inserate în al doilea paragraf.

Articolul precedentPe 30 septembrie e ședință extraordinară la Primăria Buzău
Articolul următorCe companie angajează specialist mentenanță?