Vineri, 19 martie 2021, la kilometrul 87+200 al DN 10 Buzău-Brașov ar trebui să ajungă pirotehniști pentru a detona stânca prăvălită în noaptea de 17 spre 18 martie pe carosabilul acestei căi de comunicații.

Potrivit reprezentanților CNAIR București, lucrările de detonare ar urma să aibă loc și în alte puncte sensibile de pe DN10, de pe toată porțiunea care efectiv ține fix cât lacul de acumulare Siriu ca și lungime. Rămâne însă de analizat în teren, la Siriu de mâine și până luni când aceștia estimează să și redea DN 10 traficului rutier doar pe banda de lângă baraj.

Traficul urmează să fie semaforizat și monitorizat permanent de piloți de trafic.

Până la momentul redeschiderii traficului rutier în zona Siriu, pe DN 10 la km 87+200, se va circula spre Brașov pe ruta ocolitoare DN10 de la Cislău, județul Buzău, spre Vălenii de Munte.

Un singur lucru este dezavantajos pentru județul Buzău și implicit pentru localnicii din arealul Siriu: lipsa unui prefect care să se implice activ în ceea ce se întâmplă pe DN10 ca urmare a precipitațiilor din perioada recentă. Nu este o observație de jurnalist, ci chiar observația specialiștilor care în cursul zilei de joi s-au perindat pe tronsonul cu alunecarea de teren de la Siriu.

Revenim la sursele de la CNAIR care precizează că întreg DN 10 Buzău-Brașov este în analiză pentru lucrări ample de consolidare.

Articolul precedentȘapte cimitire într-o singură comună
Articolul următor(P) Pufu: 30 de milioane de euro pentru Banca de Gene prin PNRR