Infomația vine pe filiera Consiliului Județean Buzău, coordonator administrativ și financiar al Geoparcului Ținutul Buzăului și este oferită public de către președintele Petre Emanoil Neagu care scrie așa pe contul său de socializare:

Cea mai importantă veste pentru turismul buzoian vine cu șase zile mai devreme decât au prognozat autoritățile în domeniu!

” O veste foarte bună!

Ținutul Buzăului a primit astăzi un vot pozitiv✅ în Consiliul UNESCO, ceea ce înseamnă că suntem recomandați să devenim Geoparc Global UNESCO în 2022! Rezultatele muncii în echipă încep să se vadă și sunt mândru că Ținutul Buzăului va primi recunoașterea internațională pe care o merită! În primăvară va avea loc votul boardului UNESCO, care reprezintă ultimul pas și care se bazează pe recomandarea dată astăzi de Consiliul UNESCO. Ne mai despart doar câteva luni de votul final, care va fi cu siguranță unul pozitiv!”

Interesant va fi ce se va întâmpla după validarea finală de către UNESCO a arealului cu 18 comune unite în Geopracul Ținutul Buzăului și din care ar dori să facă parte minim încă un sfert din județul Buzău.

Articolul precedent(P) Sbîrnea, PSD, dialog bilateral româno-francez
Articolul următor(P) Andi Cristea, contribuție la consolidarea relațiilor româno-chineze