Din 30 decembrie, potrivit Deciziei 598 luată de prim-ministrului Nicolae Ciucă, publicată în Monitorul Oficial nr. 1250 din 30.12.2021, Marcel Alexandru Stoica, administratorul public al județului Buzău a fost numit secretar de stat în MInisterul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Tânărul care era numit prin dispoziție a președintelui Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, în noiembrie 2020 în funcția cheie la nivelul județului Buzău, ocupă de fapt pentru a doua oară o funcție de rang înalt, între 2017 și 2019 fiind subsecretar de stat la același minister, în guvernele conduse de Sorin Grindeanu, Mihai Tudose și Viorica Dăncilă.

În plan județean, spun primari buzoieni care au scris numeroase proiecte pentru care speră să obțină finanțare prin celebrul Program Național de Investiții Anghel Saligny derulat prin MDLPA, fostul administrator public al județului Buzău este cel care cunoaște în detaliu deopotrivă problemele investiționale din comunitățile rurale, dar și soluțiile din acestea, efectiv scrise sub formă de proiecte. Ba, sunt primari care pariază că nu cunosc pe de rost schemele de finanțare solicitate întocmai cum știe tânărul de la care se așteaptă acum ajutor în dezvoltarea comunelor buzoiene prin prisma funcției pe care o deține.

Acțiune de donare de sânge la sediul CJ Buzău, decembrie 2021

Un alt administrator public de succes în plan național este vecinul Kovács Ődön care face echipă excelentă cu celebrul Tamas Sandor, președinte de consiliu județean, în județul Covasna.

Funcția ocupată până pe 30 decembrie 2021 la CJ Buzău de către secretarul de stat Alexandru Stoica nu va fi ocupată probabil prea curând ținând cont de complexitatea și rigorile solicitate pentru o astfel de activitate în scopul dezvoltării comunităților rurale din județ.

Fostul administrator public al județului Buzău este cel de-al șaselea secretar de stat din ministerul condus de Cseke Attila, lista fiind completată de un secretar general și un secretar general adjunct și de doi subsecretari de stat.

Articolul precedentLa mulți ani, de pe culmile Buzăului!
Articolul următor(P) Avrămescu:”Când are de gând primarul Toma să facă investiții pentru modernizarea municipiului?”