După Vulcanii Noroioși și zona Monteoru, reprezentanții Consiliului Județean demarează acțiuni concrete de susținere a dezvoltării zonei Colți, din județul Buzău – patrie a chihlimbarului românescu, zonă atât de bogată în obiective turistice, legende și povești de călătorie, dar mai ales intrată deja de câțiva ani la sufletului călătorului român și străin.

Totul se întâmplă, desigur, datorită modernizării unicului muzeu din România care este dedicat chihlimbarului.

În ședința Consiliului Județean Bzuău din 27 mai 2021 a fost aprobată hotărârea ce are la bază proiectul nr. 104/20.05.2021 și care se referă la parteneriatul între Centrul Județean de Cultură și Artă Buzău, instituție aflată în subordinea CJ, și Asociația Centrul de Artă Aluniș, parteneriat încheiat cu scopul derulării în comun a unor activități culturale.

În referatul proiectului de hotărâre se arată clar că parteneriatul între instituții publice de cultură și organizații neguvernamentale al cărui scop este promovarea fenomenului cultural, prin organizarea de evenimente, work-shopuri, expoziții etc., este o modalitate oportună de atragere a celor interesați. Colaborarea dintre Centrul Județean de Cultură și Artă Buzău și Asociația „Centrul de Artă Aluniș” va permite valorificarea potențialului turistic al zonei Colți, în condițiile în care Muzeul Chihlimbarului atrage din ce în ce mai mulți vizitatori. În acest parteneriat, Centrul Județean de Cultură și Artă Buzău își va putea valorifica expertiza în conservarea tradițiilor și meșteșugurilor populare dar și potențialul artistic uman. Proiectul de hotărâre inițiat constituie premisa perfectă a unui protocol de colaborare cu responsabilități clare pentru fiecare parte și a unui program de activități agreat de comun acord de părți.

De altfel, zona Colți a intrat în atenția a numeroase entități provate ce afișează din start dorința de a promova frumusețea sălbatică și obiectivele turistice din areal, însă trebuie păstrată atenția și asupra calității acestora, indiferent dacă vorbim despre ghizi de turism, comercianți de suveniruri sau călători care își scriu suprinderea pe pagini de socializare!

Articolul precedent(P) Avertismentul lui Romașcanu
Articolul următorCine plătește pierderile de apă?