Autoritățile administrative de la nivelul județului Buzău fac un pas modern în promovarea minunatului teritoriu natural ce deține variate obiective turistice, teritoriu numit generic Ținutul Buzăului fără a se înțelege însă exclusiv Geoparcul Ținutuș Buzăului, ci și arealul Plaiul Bâscilor cu Gura Teghii, Calvini și Siriu.

Așadar, prin hotărârea de Consiliu Județean 104/27.05.2021 s-a decis parafarea unui acord de colaborare cu Asociația Călător prin România condusă de buzoianul Iulian Tănașcu a cărui opinie despre turismul din județul Buzău o puteți citi în acest articol scris în iulie 2019 în buzaulinreportaje.ro, înainte ca acesta să colaboreze cu instituția buzoiană.

Obiectul parteneriatului îl reprezintă montarea și realizarea plăcuțelor turistice digitale ce conțin cod QR la obiectivele turistice din județ, dar și la monumentele de patrimoniu. Parteneriatul înscris în H104/2021 are în vedere și realizarea de evenimente ce promovează conservarea tradițiilor și culturii locale și naționale sau crearea de trasee turistice, tematice ori istorice, plus elaborarea d epropuneri privind dezvoltarea turismului județului Buzău.

Proiectul presupune și realizarea unei platforme digitale în opt limbi străine care va încărca informații despre grozavul județ Buzău cu un potențial turistic fenomenal dovedit în ultimii doi ani, dar atât de slab promovat la nivel național. Potrivit reprezentanților CJ Buzău, acest parteneriat este la nivel de discuții, au semnat ambele părți acordul și urmează să stabilim etapele pentru codurile QR. Noi ne dorim să avem coduri QR pentru toate obiectivele turistice din județ, dar va fi o implementare etapizată, asta și în funcție de partea financiară, au precizat reprezentanții CJ Buzău.

Localnicii, dar și vizitatorii trebuie doar să scaneze cu telefonul aceste plăcuțele turistice cu cod QR și pot afla întreaga poveste a locurilor și obiectivului turistic în zona căruia se află. Aceste plăcuțe cu cod QR vor fi amplasate la înălțimi la care vizitatorul să-l poată scana cu smartphonul.

Plăcuțele turistice de acest fel sunt considerate instrumente moderne de promovare a turismului. Așteptăm montarea primeia dintre ele pentru a povesti despre primul loc/obiectiv turistic din județul Buzău scos în lumea modernă a ligii naționale de turism!

Articolul precedent(P)Cristea, PSD:”Cum era cu România și hoția?”
Articolul următorDezamăgitor: „Ministrul Mediului nu ne-a promis ceva imediat”