Pe tot parcursul zilei de astăzi în comuna Mărăcineni s-au aflat reprezentanții Societătii Naționale Transgaz Mediaș, dar și ai Asocierii Comesad Ro, lider, și Comesad Energo SRL, asociat, ambii din județul Argeș, și Revicond Canaltech SRL, subcontractant, din județul Mureș. Gazdă a fost desigur primarul Constantin Dumitru pentru care acest moment înseamnă startul concret al megaproiectului, de altfel dezideratul ultimilor 31 de ani al celor 15.500 de locuitori.

Scopul vizitei de astăzi este unul extrem de clar – constructorul a preluat de la SN Transgaz Mediaș amplasamentul pe care va executa lucrarea de subtraversare a râului Buzău dinspre Vernești către zona Mărăcineni pentru a fi introdusă țeava de gaze naturale ce va alimenta în primă etapă EXCLUSIV comunitatea Mărăcineni.

În luna august, constructorul Comesad va pregăti și organiza șantierul și va executa săpăturile necesare astfel încât în luna septembrie a acestui an să sosească în județul Buzău țeava cu care va fi subtraversat râul Buzău.

Întrega lucrare depășește 9 milioane de lei, însă detalii aveți aici.

De menționat este și faptul că la nivel de județ Buzău funcîionează Asociația ProGaz2020 despre care făceam vorbire și aici, dar și aici. Mai multe comunități ce fac parte din asociația coordonată de către specialiștii Consiliului Județean Buzău au deja întocmite dosare prin care solicită racordarea comunității lor la rețeaua națională de alimentare cu gaze naturale.

De astăzi, la Mărăcineni ritmul vieții are altă unitate de măsură!

Articolul precedent(P) Lungu, PSD:”Când vor primii fermierii banii, domnule Oros?”
Articolul următor(P) Țepeluș, PSD:”Copiii cu CES au nevoie de stabilitate”