Deși, membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Buzău au adus astăzi, luni, 18 octombrie 2021 argumente clare pentru ca unitățile de învățământ să se închidă din 19 octombrie 2021 și s-a decis în consecință prin hotărâre, o decizie venită se pare pe filieră națională, prin telefon, în această seară, dă șah mat și lasă învățământul să se desfășoare la clasă.

Potrivit unei informații veridice, conducerea școlilor buzoiene a primit comandă să anuleze hotărârea CJSU Buzău aprobată în după amiaza acestei zile și prin care școlile din 17 localități urmau să se închidă din 19 octombrie din cauza incidenței alarmante a cazurilor de COVID-19.

Ca atare, școlile din cele 17 localități buzoiene cu incidență peste 7,5 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori rămân deschise de marți, 19 octombrie 2021.

Deocamdată nu există o informație oficială asumată de vreo autoritate în domeniu care să spună clar dacă mâine elevii merg sau nu la școală fizic!

Rămân mai multe întrebări – ce legitimitate are un comitet județean pentru situații de urgență?, ce rost mai au ședințele la nivel județean dacă aprobările sunt urmate de o anulare prin telefon?, cine decide totuși dacă este sigur sau nu să meargă copiii fizic la școală de mâine?

La Buzău nu își asumă nimeni răspuns ferm și semnat!

Mai jos este lista unităților de învățământ ce rămân în sistem online la solicitarea conducerii proprii.

Articolul precedentSe închid școlile din orașul Buzău și alte 16 localități buzoiene
Articolul următorApeductul de 52 de km sau speranță de apă pentru sud-vestul județului Buzău