12 zile. Atât a trecut de când pe DJ 203K Mărăcineni-Lopătari s-a deschis șantierul de reconstrucție a podului Mangă, cum este numită în zona Mărăcineni această platformă de tranzit. Întregul edificiu a fost dărâmat, în locul vechiului pod urmând a fi reconstruit unul redimensionat la valorile de trafic din prezent, însemnând mii de mașini care rulează zilnic prin acest areal. Din 12 martie 2021, șantierul este semnalizat corespunzător și se circulă spre orașul Buzău semaforizat. Orele de vârf pentru aglomerația la pod sunt între 7 și 9 și 16 și 18, zilnic. Comunitatea Mărăcineni a construit din timp o cale ocolitoare prin curtea unui localnic.

Numai că intrarea pe roșu la semafor către oraș a devenit o practică a șoferilor de reacredință încă din prima zi de șantier. Au îndurat ei navetiștii zile bune, însă tolerarea șoferilor care se cred mai presus de lege a luat sfârși în dimineața zilei de astăzi prin instalarea unui filtru complex alcătuit din polițiști de la Postul de Poliție Rurală Mărăcineni și jandarmi ai Inspectoratului Județean de Jandarmi Buzău. Jandarmii au asigurat liniștea și ordinea publică, în timp ce polițiștii au tras pe dreapta șoferi care au forțat trecrea pe roșu la semaforul instalat în șantier.

Subcomisarul Ane Mari Vrapciu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Buzău spune că valoarea amenzilor s-a ridicat la 8.845 de lei. Ascultăm detaliile!

La o singură forțare a roșului la semafor treceau de obicei minim șapte autoturisme conduse de bizoni ai traficului. Dacă ar fi să analizăm noi, doar ca simpli observatori, am putea spune că 16 permise auto reținute în două ore de acțiune a polițiștilor este puțin! Sperăm însă că astfel de acțiuni intempestive se vor repeta când nici cu gândul nu gândesc ei, bizonii de la volan, mai ales că șantierul, după ritmul de lucru al muncitorilor avantajați și de precipitațiile ultimelor două săptămâni în mod evident va dura mai mult decât s-a anunțat inițial, și anume două luni!

Până la următoarea acțiune la pod la Mangă, în comuna Mărăcineni este bine să reținem și ce spune scms. Ane Mari Vrapciu!

Respectarea coloanelor auto create în zona șantierelor poate însemna realmente viața unuia sau a mai multor participanți la trafic. Noi spunem că înseamnă și doza de respect pe care cu toții o cerem mereu, dar pe care evităm să o și oferim! Mesajul este și pentru mulții sau puținii oameni de afaceri din zona DJ 203K, oameni cu funcții publice, reprezentanți ai instituțiilor de forță ori tineri care abia și-au pus în buzunar permisul de conducere și care uită cu toții că la Mangă este șantier în lucru plus semafor, iar culoarea roșie spune OPREȘTE-TE!

Adăugăm un detaliu necesar – un alt pod de pe DJ203K, în satul Mătești din comuna Săpoca este pregătit și semnalizat deja pentru semaforizare în scurt timp!

Articolul precedent(P) Lege pentru școlile abandonate
Articolul următorAvrămescu: „Scrieți-i primarului și spuneți-vă opinia despre bugetul Buzăului !”