Un nou filtru al poliției a insistat azi fără limită de timp pe o porțiune redusă la maxim doi kilometri cuprinși între șantierul de la podul Mangă și sediul secției rurale de Poliție din Mărăcineni, pe celebrul deja drum județean 203K Mărăcineni-Lopătari. Și nu au stat degeaba în căldura excesivă de peste zi cei patru polițiști prezenți în stradă pentru că bizoni în acest trafic dificil apar continuu. Nu le dăm circumstanțe atenuante, însă muncitorii de pe acest drum județean au exasperat și șoferii, dar și pe locuitorii din areal cu „tenacitatea” ce probabil va deveni proverbială după ce vor termina lucrările. De menționat este că în rândul lor aroganța și numărul de calificați cu numele Dorel sunt deja pe cartea lor de vizită.

Revenim însă la filtrul organizat de Inspectoratul Județean de Poliție în zona șantierului podului Mangă din Mărăcineni. Spunem întâi că în martie 2021 avea loc primul filtru d epoliție, la scurtă vreme un al doilea și astăzi al treilea, ceea ce înseamnă că numărul sesizărilor din partea participanților la trafic este ridicat și continuu. Redăm integral informațiile de presă ale IPJ:” În cursul acestei zile, polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Mărăcineni au desfășurat acțiuni pentru reducerea riscului rutier pe DJ203K, pe zona de competență.

Din totalul sancțiunilor aplicate pentru nerespectarea prevederilor OUG195/2002 privind circulația pe drumurile publice, 19 au vizat nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului și depășirea unei coloane aflate în așteptare la semafor pe tronsonul de drum menționat.

Totodată, șoferilor care au încălcat prevederile menționate le-au fost reținute permisele în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce.

Valoarea totală a sancțiunilor aplicate pentru aceste abateri este de 6090 de lei.

Activități similare se desfășoară cu periodicitate, pentru prevenirea și combaterea evenimentelor rutiere ce s-ar putea produce pe fondul nerespectării regulilor de circulație.

Polițiștii rutieri atenționează conducătorii auto asupra necesității respectării cu strictețe a legislației rutiere, atât pentru siguranța proprie, dar și a celorlalți participanți la trafic”.

Agentul Cornelia Stroe din cadrul biroului de presă a precizat pentru buzaulinreportaje.ro că din numărul total de permise de conducere reținute posesorii a cinci au primit sancțiuni valabile 60 de zile pentru trecerea pe culoarea roșie a semaforului sau depășirea coloanei.

Ehehei, ce nu știu polițiștii este că zilnic sunt șoferi-șmecheri nu doar la podul Mangă din Mărăcineni, ci și la podul Blăjanca din satul Mătești, comuna Săpoca, de pe același DJ203K, iar acest șantier este unul extrem de periculos și tratat superficial de către constructori în condițiile în care ar trebui ca pe lângă polișiști în astfel de locuri să vedem și inspectori de muncă!

Articolul precedent„Electronii liberi” și primarii care îi părăsesc
Articolul următorCine face logo pentru Siriu?